Redactia.ro
Home » Știri » Ministrul Sănătății a ajuns la Focșani. Militarii vor prelua conducerea spitalului Județean Focșani

Ministrul Sănătății a ajuns la Focșani. Militarii vor prelua conducerea spitalului Județean Focșani

Nelu Tataru 2020

Ministrul Sănătății a ajuns luni, 13 aprilie la Focșani pentru a evalua activitatea medicală din spitale. Nelu Tătaru a precizat că trebuie găsită o soluție pentru a trata și pacienții cu infectați cu coronavirus și pacienții cu alte probleme.

Ministrul Sănătății a ajuns la Focșani

Nelu Tătaru a ajuns luni la Focșani pentru a evalua activitățile medicilor, după ce directorul spitalului Județean din Focșani a fost depistat cu coronavirus și a fugit de autorități.

Ministrul Sănătății a precizat că va avea loc o evaluare a personalului medical, pentru a vedea cine poate trata sau nu pacienții. Potrivit acestuia, au fost două focare, unul la Spitalul Militar și unul la Spitalul Județean.

De asemenea, acesta a declarat că în Vrancea au fost raportate 125 de cazuri de coronavirus.

În Vrancea, ieri erau 117 persoane infectate și după-amiază au mai apărut încă 8 cazuri. Vreau să am o evaluare după-amiază și o evaluare la fața locului”, a spus ministrul Sănătății.

Tătaru a subliniat faptul că în Focșani sunt necesare măsuri dure pentru a nu deveni un nou focar de infecții cu coronavirus.

Militarii preiau conducerea spitalului din Focșani

Totodată, ministrul Sănătății a anunțat că va fi implementată conducerea militară la Spitalul Județean Focșani, după ce 15 cadre medicale au fost testate pozitiv cu coronavirus.

Ca prima intentie, am luat decizia ca managementul sa fie asigurat de cadre medicale militare, din Brasov si de aici, de la Spitalul Militar”, a declarat Nelu Tataru.

Ministrul a spus că vor fi făcute verificări la Direcția de Sănătate Publică pentru a efectua anchetele epidemiologice cum trebuie.

Duminică, prefectul județului Vrancea, Gheorghiță Berbece a anunțat că 15 cadre medicale de la spitalul Județean sunt infectate cu noul virus.

De asemenea, acesta a spus că managerul spitalului Constantin Mîndrilă a fost diagnosticat cu coronavirus. Acesta a fugit cu toate documentele spitalului și s-a izolat la un hotel. Duminică, autoritățile l-au dus cu izoleta la spital.

Până astăzi, trei persoane din Vrancea au murit din cauza coronavirusului.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: