Redactia.ro
Home » Știri » Medicii militari au preluat conducerea spitalului din Deva. Directorul medical și managerul au demisionat

Medicii militari au preluat conducerea spitalului din Deva. Directorul medical și managerul au demisionat

Spitalul Deva 2020

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a declarat că medicii militari au preluat conducerea spitalului Deva, după ce directorul medical al spitalului și managerul au demisionat.

Medicii militari au preluat conducerea spitalului Deva

După ce directorul și managerul spitalului și-au anunțat demisia ieri, ministrul Sănătății a anunțat că medicii militari au preluat conducerea.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a precizat că managementul nu a făcut față nu și-a făcut treaba, iar lipsa de autoritate a avut ca efect demisiile medicilor din spital.

De asemenea, ministrul a declarat că întreg personalul medical va fi testat, iar medicii și asistentele vor merge la hotel.

La spitalul din Deva în acest moment nu există circuite, iar dacă există nu sunt respectate. Avem de făcut o muncă care trebuie să înceapă cu personalul medical. Care a fost infectat, care, dacă a fost infectat, e în acest moment negativ și poate continuă munca, care nu a fost testat, în ce stare este – și va fi testat. Trebuie să vedem ce e cu personalul aflat în izolare, pe care și-a luat-o fiecare cum a crezut, neexistând o anchetă epidemiologică făcută de DSP”, a spus Tătaru.

Internați doar pacienții cu COVID-19

Mai mult, acesta a precizat că managementul militar va rămâne în spital până în momentul în care situația se va ameliora și un management civil va prelua conducerea.

„În 3-4 săptămâni ne gândim la management civil care să preia și să respecte toate condițiile”, a adăugat ministrul.

Pacienții care nu sunt infectați cu coronavirus, susține Nelu Tătaru, nu ar trebui internați în spitalul de la Deva, deoarece s-a răspândi noul virus.

Întrebat de ce spitalul Județean Deva a ajuns în această situație, ministrul a spus că cineva nu și-a îndeplinit misiunea. „În acest moment nu pot spune că cineva și-a făcut treaba, altfel nu mai eram eu aici”.

Spitalul Județean Deva a fost închis, după ce mai un număr mare de medici și asistente au fost depistate cu coronavirus.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: