Redactia.ro
Home » Știri » Zece bebeluși de la Timișoara au fost infectați cu coronavirus. Testele mamelor au ieșit negative

Zece bebeluși de la Timișoara au fost infectați cu coronavirus. Testele mamelor au ieșit negative

Nou nascuti infectati

Zece bebeluși născuți la maternitatea Spitalului Municipal din Timișoara au fost diagnosticați cu coronavirus, după ce mamele lor au fost testate negativ.

Ministrul Sănătății a cerut DSP Timișoara să demareze de urgență o anchetă la Spitalul Municipal pentru a afla de unde au luat infecția cei mici.

10 bebeluși infectați cu COVID-19

Potrivit autorităților, zece nou născuți au fost confirmați pozitiv cu coronavirus la Spitalul Municipal din Timișoara, deși testele mamelor au ieșit negative.

La spitalul din Timișoara au fost recoltate probe de la 49 de mame și 49 de bebeluși născuți la data de 1 aprilie 2020. Așadar, rezultatele testului au arătat că 10 dintre bebeluși au conctactat noul virus.

În perioada 2-4 aprilie, nouă mame au fost externată împreună cu cei mici, iar în spital fiind în continuare internată o singură mamă.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru le-a cerut celor de la Direcția de Sănătate Publică Timișoara să demareze o anchetă epidemiologică pentru a afla de unde au contactat noi născuții coronavirusul.

De asemenea, DSP Timișoara trebuie să întreprindă o anchetă epidemiologică de urgență și izolarea la domiciliu a persoanelor externate ți retestarea tuturor persoanelor.

Totodată, ministrul sănătății a semnat ordine de înlocuire din funcție a mai mulți directori de DSP, între care se află și cel din Timiș, care este schimbat a doua oară în decurs de două luni.

Bebelușii se pot îmbolnăvi de COVID-19

Conform doctorului Alexandru Rafila, nou născuții sunt predispuși la infecția cu coronavirus, chiar dacă mamele sunt testate negativ pentru COVID-19.

Acesta susține că au fost cazuri în China în care nou născuții au fost testați pozitiv cu coronavirus, deși mamele nu au fost infectate. Medicul recoamandă ca mamele celor 10 nou născuți să limiteze contactul cu cei mici pentru a nu se înrăutăți situația.

„Copiii se pot îmbolnăvi, nu sunt protejați în fața infecției. În China au fost cazuri de nou născuți care au fost infectați. Nu știu cum o să fie situația la Timișoara după repetarea testelor, dar și în China au existat cazuri în care bebelușii erau infectați și mamele nu erau infectate”, a precizat Dr. Alexandru Rafila.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: