Redactia.ro
Home » Știri » Un medic și două asistente de la Centrul de Dializă Alba Iulia, confirmați cu coronavirus

Un medic și două asistente de la Centrul de Dializă Alba Iulia, confirmați cu coronavirus

Cadre medicale infectate

DSP Alba a precizat luni, că opt persoane, între care un medic și două asistente de la Centrul de Dializă Alba Iulia au fost diagnosticați cu coronavirus.

Patru cadre medicale infectate cu coronavirus la Alba Iulia

Autoritățile din Alba Iulia precizează că s-a început o anchetă la Centrul de Dializă Alba Iulia care vizează dotarea cu echipamente de protecție, folosirea, efectuarea triajului epidemiologic la accesul pacienților din unitate.

Ancheta autoritățile a început după ce opt persoane de la Centrul de Dializă au fost infectate cu coronavirus. Este vorba despre un medic și două asistente și cinci pacienți În prezent, toți cei infectați au fost izolați.

Conducerea DSP a declarat că au fost oferite Centrului de Dializă Alba Iulia recoltoare de probe suficiente, pentru a fi testate toate cadrele medicale și toți pacienții internați.

50 de cazuri confirmate cu COVID-19 în Alba Iulia

Reprezentanții DSP Alba iau în calcul o eventuală nedeclarare a unir pacienți a contactului cu membrii de familie sau cu alți apropiați întorși din statele afectate de COVID-19.

Au fost testate, cu prioritate, persoanele care au fost pe aceeași tură cu primele 2 cazuri pozitive. Personalul confirmat pozitiv se va izola, se va lucra pe ture distincte COVID și non COVID cu personal suplimentar care va purta obligatoriu echipament de protecție. Toți pacienții dializați, fie că sunt pozitivi sau negativi, trebuie să beneficieze de asistență medical. Continuăm testarea la capacitate maximă în județ, fiind cea mai bună metodă să identificăm și să izolăm cazurile positive„, au menționat reprezentanții DSP Alba.

Alte 11 cadre medicale din Galați ,au fost diagnosticate cu coronavirus. Este vorba despre 11 salariați de la Serviciul de Ambulanță Județean Galați care au lucrat în aceeași tură cu asistenta medicală care s-a infectat cu COVID-19 în urmă cu două săptămâni.

Cu toate acestea, activitatea Serviciului de Ambulanță Județean nu a fost întreruptă.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: