Redactia.ro
Home » Știri » Managerul Spitalului din Focșani, acuzații de abuz. Constantin Mândrilă, confirmat cu coronavirus

Managerul Spitalului din Focșani, acuzații de abuz. Constantin Mândrilă, confirmat cu coronavirus

Constantin Mîndrila

Managerul Spitalului Județean din Vrancea, a fost testa pozitiv cu coronavirus. Acesta susține că este o victimă, după ce a fost mutat dintr-o pensiune, în spital.

Managerul Spitalului Județean din Focșani, infectat cu coronavirus

Constantin Mîndrilă, managerul spitalului Județean de Urgență „Sf. Pantelimon” din Focșani, a fost infectat cu coronavirus în urmă cu o săptămână, iar duminică, acesta a fost preluat cu izoleta din hotel.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a declarat duminică, că acesta a fugit cu toate documentele din spital, adăungând că cel mai probabil, la spitalul județean din Focșani va fi numită o conducere militară.

Duminică, acesta a fost transportat cu o izoletă de la hotelul în care se afla, medicii fiind însoțiți și de polițiști. Managerul spitalului, Constantin Mîndrilă, nu a opus rezistență.

Conform unor surse, acesta a fost testat pozitiv cu coronavirus în urmă cu o săptămână, de aceea a decis să se izoleze la un hotel aflat lângă spital. Șapte cadre medicale din Focșani sunt infectat cu coronavirus.

Mîndrilă, victima unui abuz

Constantin Mîndrilă, a transmis presei o scrisoare în care precizează că a fost internat cu forța și îl acuză pe prefectul județului Vrancea de abuz.

M-am prezentat la Secţia Boli Infecţioase unde am fost consultat şi mi s-au recoltat analize, iar în urma rezultatelor, dr. Vasilache Mădălina, şefa secţiei, a concluzionat că este o formă uşoară de COVID -19 . După prevederile Protocolului de tratament al infecţiei cu virusul SARS-Cov-2 din 26.03.2020, formele uşoare se tratează la domiciliu în autoizolare. (…) M-am autoizolat imediat la domiciliul ales, am informat prin adresă scrisă DSP Vrancea unde mă aflu şi unde voi sta în autoizolare. Am păstrat legătura permanent cu medicul curant căruia îi raportam zilnic funcţiile vitale (temperatura, concentraţia de oxigen din sânge şi tensiunea), am respectat tratamentul prescris, nu am intrat în contact cu nimeni şi am încercat să mă odihnesc fiind foarte obosit şi speriat.

Am anunţat directorul medical şi medicul epidemiolog al spitalului de situaţia mea. Pentru că starea de sănătate îmi permitea, am vorbit cu directorul medical şi am stabilit de comun acord să continui activitatea desfăşurată din izolare”, a transmis directorul Spitalului din Vrancea.

În urmă cu o săptămână, acesta a aflat că este infectat cu coronavirus și în loc să se interneze în spita, a preferar izolarea la un hotel din Focșani. Duminică, Mîndrilă a fost internat în spitalul de Boli Infecțioase a Spitalului Județean.

Condamnat de Curtea de Apel Galați

În luna februarie, Mîndrilă a fost condamnat de către Curtea de Apel Galați, să plătească un prejudiciu de aproape 70.000 de lei, împreună cu alți patru angajați din subordone, pentru o pagubă adusă instituției pe care o conducea.

Acesta ar fi încheiat un contract de prestări servicii de consultanță privind prevalidarea datelor clinice medicale ale spitalului, cu o firmă privată, o cheltuială nejustificată așa cum a reieșit dintr-un controlal Curții de Control.

„Prin încheierea contractului bugetul unității a fost prejudiciat cu suma de 68.941 lei din care 64.480 reprezintă plăți nelegale, suma de 2.677 lei reprezintă dobânzi, iar 1.784 lei penalități de întârziere”, s-a arătat în documentul întocmit de Curtea de Conturi.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: