Redactia.ro
Home » Știri » Un medic din Constanța infectat cu coronavirus, s-a întors la muncă. Ce măsuri au luat autoritățile

Un medic din Constanța infectat cu coronavirus, s-a întors la muncă. Ce măsuri au luat autoritățile

Coronavirus Constanța

Un cadru medical din Constanța depistat cu coronavirus, este cercetat penal de procurori după ce s-a întors la muncă, deși nu era vindecat. Medicul a acuzat simptomele caracteristice COVID-19 după ce a mers împreună cu fiica sa la Piatra-Neamț.

Medic infectat cu COVID-19, cercetat penal de autorități

Un medic de la Spitalul Județean de Urgență Constanța, este cercetat penal de procurori, după ce s-a întors la muncă, deși a fost confirmat cu coronavirus.

Este vorba de un medic în vârstă de 52 de ani,asistent-șef în cadrul Spitalului Județean Constanța, fiind singurul cadrul medical infectat cu coronavirus din Constanța.

Potrivit autorităților, medicul a fost depistat cu COVID-19 în data de 11 martie, dar acesta s-a întors la spital pentru a îngriji pacienții fără a ține cont de pericolul la care îi expunea pe colegii și pacienții săi.

Ancheta vizează sesizarea din oficiu a organelor de cercetare penală din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale în urma apariţiei în presă în data de 11.03.2020 a informaţiei conform căreia un angajat al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, a fost confirmat ca purtător al virusului COVID-19 şi că a fost prezent la muncă fiind deja purtător al acestui virus”, a transmis Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța.

Primul medic confirmat cu COVID-19 din Constanța

Conform autorităților, medicul ar fi călătorit împreună cu fiica sa la finalul lunii februarie la un concurs de dans în Piatra Neamț.

După ce s-a întors în Constanța, bărbatul a avut simptomele noului virusului, dar cu toate astea a mers la muncă. Testat pe data de 11 martie, rezultatul pentru coronavirus a ieșit pozitiv.

În cursul zilei de miercuri, 1 aprilie, Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că 17 cadre medicale de la Spitalul Universitar București au fost depistate cu coronavirus.

Totodată, alte șapte cadre medicale de la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila”, au fost testate pozitiv pentru COVID-19.

Cele mai multe cazuri de coronavirus în interiorul cadrelor medicale, se află la Spitalul Județean Suceava, care a fost închis ulterior.

Județul Suceava rămâne primul oraș intrat în carantină totală, după ce au peste 700 de persoane infectate cu coronavirus, între care și medici și asistente.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: