Redactia.ro
Home » Stil de viață » Inedit » 6 lucruri pe care ar trebui să le știi înainte de a merge în prima ta croazieră

6 lucruri pe care ar trebui să le știi înainte de a merge în prima ta croazieră

GALERIE FOTO (2)

Pasagerii care nu au fost niciodată în croazieră tind să aibă anumite nedumeri, emoții și rețineri înainte de a pleca în prima lor vacanță de acest gen. Există însă câteva lucruri simple care le pot face experiența mult mai plăcută. Iată despre ce este vorba:

1. Documentează-te un pic înainte de a-ți alege ținutele

Înainte de a-ți împacheta hainele pentru călătorie, este foarte important să arunci o privire peste programul pe care ai de gând să-l urmezi. Vezi care va fi temperatura în diversele locuri în care vei merge, care sunt evenimentele la care vei participa, ce fel de nopți tematice se vor organiza și așa mai departe. De regulă, există numeroase opțiuni de divertisment, atât pe zi, cât mai ales seara: karaoke, trivia, spectacole, dansuri, cursuri de artă, seri tematice și altele. Nu uita că, deși ai o rezervare, dacă ajungi târziu la eveniment, este posibil ca toate locurile să fie ocupate, așa că este cel mai bine să ajungi acolo la timp. În general, codul vestimentar nu este obligatoriu, dar acest lucru ar trebui să fie specificat în ghidul croazierei, așa că fă bine și răsfoiește-l înainte de a face bagajele.

2. Fii atent la instructaj

În prima zi, înainte de plecare, pasagerii vor fi invitați să participe la un exercițiu de siguranță pentru a putea evacua barca în cazul apariției unor incidente. Această procedură este impusă prin legislația maritimă și este similar cu ceea ce se întâmplă în avion, înainte de decolare. Așadar, toți pasagerii vor vizita postul de adunare, care reprezintă locul de întâlnire în caz de urgență și vor asista la o demonstrație.

3. Interesează-te cu privire la ce este inclus în pachetul de bază

Există multe zvonuri cu privire la croaziere, apărute de la foști pasageri, însă adevărul este că fiecare astfel de cursă are alte condiții. Nu toate croazierele sunt all-inclusive, așa că ar fi bine să te interesezi cu privire la băuturile, locurile de luat masa, activitățile și serviciile care sunt incluse în pachetul de bază. Ideal este să faci aceste cercetări înainte de a pleca, deoarece mai poți obține reduceri.

Spre exemplu, este foarte comună practica de oferi acces la internet la un preț redus, atunci când plata se face în avans. În croazierele lungi, internetul este întotdeauna binevenit, pentru că facilitează accesul la comunicarea prin aplicații de videoconferință și rețele de socializare, lasă loc unor distracții inedite, cum ar fi jocurile de păcănele cu tematică pretabilă pentru iubitorii de ambarcațiuni sau jocurile de supraviețuire cu navigație; îți poate oferi o viziune de ansamblu asupra situației de acasă, în cazul în care accesezi site-uri de știri și așa mai departe. De asemenea, este o idee bună să afli costurile pentru serviciile care nu sunt incluse în pachet, pentru că unele au prețuri mult mai mici decât ai putea crede.

4. Cel mai important lucru pe vas este cheia de la cameră

Cheia de la cameră este colacul tău de salvare, în sensul că ține rolul de act de identitate, card de credit, bilet de intrare, asta pe lângă faptul că îți oferă acces la cameră. De aceea, este recomandabil să cumperi o husă cu șnur pentru a o ține mereu la gât.

5. Mâncarea în sala de mese principală este gratuită

Pe vasele de croazieră vei putea mânca în diverse locuri. Dacă room service-ul vine de regulă cu un cost suplimentar, în sala de mese principală, de cele mai multe ori, mâncarea este nelimitată. Cu alte cuvinte, dacă mănânci de la bufet, vei putea consuma orice și oricât îți dorești, fără nici un cost extra.

6. Bacșișurile sunt adăugate automat pe factură

Această practică este destul de comună pe liniile de croazieră, care se asigură astfel că fiecare membru al staff-ului va primi o parte și nu numai angajații care au mai mult contact direct cu oaspeții. Totuși, dacă dorești, poți cere ca acest lucru să fie eliminat, urmând ca tu să oferi personal bacșiș personalului de pe vas.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini