Redactia.ro
Home » Stil de viață » 7 lucruri stresante ce trebuie ignorate

7 lucruri stresante ce trebuie ignorate

GALERIE FOTO (2) Fără stres

Viața este o perioadă plină de stres. Pare că este aproape imposibil să nu ajungi să suferi de depresie sau să nu “te arzi” când te gândești la felul în care este structurată viața noastră în societatea modernă. Chiar dacă putem preveni asta prin lucruri ce reduc stresul, un alt mod prin care putem rezista în timpul zilei este ignorarea lucrurilor ce ne provoacă stres. Sunt atât de multe lucruri pe care le putem evita și astfel, ne vom ușura viața.
Uitați câțiva factori de stress ce ar trebui îndepărtați din viața voastră complet sau pe cât de mult posibil. Credeți-mă, o să vă simțiți mai bine!

Oamenii negativiști

Cu toții avem prieteni sau membrii de familie care sunt așa, și pentru oricare ar fi motivul, nu vrem să îi îndepărtăm din viața noastră. Nu spun să faceți acest lucru, dar poate ar trebui să evitați astfel de persoane pentru o perioadă de timp, atunci când trec printr-o fază negativă în viața lor. Păstrați contactul la minim – totuși, s-ar putea să aibă nevoie să vorbească cu cineva – dar nu vă lăsați prinși în negativismul lor. Cu toate că puteți să le ascultați problemele și chiar să le oferiți câteva sfaturi, la sfârșitul zilei, nu sunt problemele voastre. Lăsați lucrurile așa cum sunt.

Dorința de a avea controlul absolut

Uite, știu că nu este amuzant atunci când lucrurile nu merg așa cum ne-am propus, dar până la urmă, care e problema? Sigur, lucrurile nu merg cum ți-ai dori. Poți să analizezi de ce lucrurile au luat-o pe drumul cel rău și să îți petreci zile, poate chiar săptămâni, întrebându-te cu ce ai greșit, sau ai putea să te resemnezi. Nu poți controla lumea, poți doar să controlezi felul în care reacționezi în lume.

Perfecțiunea

Perfecțiunea este un blestem. Nu poate fi realizată și niciodată nu o să găsești fericirea încercând să o realizezi. Nu este nimic rău în a avea lucrurile ca fiind “okey”. Okey este bine, okey este mai bine decât ar putea alți oameni să aibă. Încercând să realizezi mai mult și să devii frustrat pentru că nu reușești, este o mișcare destul de naivă și nu este un mod constructiv de a privi viața.

Locul tău de muncă

Nu contează unde lucrezi, să nu te gândești că dacă faci o greșeală la locul de muncă, lumea se va termina. Nu va fi așa. Avem președinți ai unor state puternice, care nu fac o treabă atât de bună, iar lumea încă se învârte. De ce locul tău de muncă ar fi mai diferit? Nu te mai stresa! Lucrăm, oricum, doar pentru a produce bani, pentru a putea face alte lucruri mai distractive. Gândește-te la asta!

Banii

Știu că economia s-a dus de râpă, dar e așa pentru toată lumea. Atâta timp cât poți să îți plătești facturile, nu ai motive să te stresezi din cauza banilor. Sunt oameni care nu își permit să își plătească facturile și nici nu se stresează din cauza asta, așa că de ce te stresezi pentru că trebuie să aștepți încă un an, pentru acea renovare planificată? Sau că nu poți să mergi în vacantă în această vară?

Opiniile altor persoane

Uite, opiniile sunt cu două tăișuri. Opinia oamenilor te poate răni sau îți poate provoca stres… doar dacă îi dai tu importanță și o lași să ajungă la tine. Vezi ce am făcut acolo? Dacă cineva îți provoacă un timp dificil, trage concluziile de acolo și ajustează-ți viziunea despre el pentru a conștientiza că poate nu este cel mai bun prieten și poate nu îți vrea doar binele. Dintr-o dată, ceea ce gândește el devine complet irelevant pentru viața ta de zi cu zi.

Să te compari cu alte persoane

Dacă ajungi să te compari cu alții, probabil o să ajungi să fii atent doar la lucrurile pe care le au ei și tu nu. În adâncul nostru, știm cu toții că nu este cel mai bun mod de a ne trăi viața, având în vedere că o să ajungem să ne îndepărtăm de toate persoanele la care ținem. Ori te uiți la toată imaginea și realizezi că, pot fi înaintea ta, dar tot o să existe arii în care ei o să fie în spate, ori te concentrezi doar pe lucrurile tale și nu te uiți la ce fac alții.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini