Redactia.ro
Home » Stil de viață » 7 metode de a folosi bicarbonatul de sodiu pentru îngrijirea automobilului

7 metode de a folosi bicarbonatul de sodiu pentru îngrijirea automobilului

Bicarbonat de sodiu

Bircabonatul de sodiu este o substanță miraculoasă care te poate ajuta aproape în orice proiect din sau de pe lângă casă. Coupon Sherpa a venit cu un articol fabulos despre utilizările multiple ale prafului de copt.

Să vedem ce au avut de spus despre bicarbonatul de sodiu și îngrijirea automobilului:

1. Curățarea bateriilor

Trebuie să neutralizezi acumularea de coroziune de pe bornele bateriei? Amestecați 3 părți de bicarbonat de sodiu cu o parte apă pentru a crea o pastă, și utilizați-o pe terminalele bateriei. După ce reconectați clemele la terminale, ștergeți-le cu vaselină pentru a preveni coroziuni viitoare.

2. Fă totul să strălucească

Luați o cârpă umedă sau un burete și presărați-l cu bicarbonat de sodiu uscat. Apoi folosiți-l pentru a recondiționa luminile, oglinzile, plăcuțele de înmatriculare, parbrizul și lamele ștergătoarelor. Clătiți totul cu apă și apoi, ștergeți cu o cârpă moale și uscată.

3. Barele de protecție și jantele cromate

Mașinile vechi, care încă sunt cromate, ar aprecia o înlăturare a depozitelor de sare și murdărie. Folosiți bicarbonat de sodiu uscat pe o cârpă uscată sau un burete, pentru petele dure. Clătiți apoi, cu apă și ștergeți cu o cârpă moale și uscată.

4. Tapițerie

Ștergeți scaunele de vinil cu o soluție de bicarbonat de sodiu (4 linguri de bicarbonat de sodiu dizolvat în 250 ml de apă).
Pentru petele dure, folosiți pulbere direct din cutie pe un burete umed. Pentru tapițeria țesăturii, presărați praful pe pată în timp ce aceasta este proaspătă, și îndepărtați-o după ce umiditatea este absorbită.

5. Mochete

Frecați niște bicarbonat de sodiu pe mocheta mașinii. Lăsați-l să se usuce, apoi scuturați-l sau aspirați-l. Bicarbonatul de sodiu va ajuta, de asemenea, să absoarbă mirosurile de animale de companie, bebeluși sau fum.

6. Covorașele

Folosiți soluție de bicarbonat de sodiu pentru a curăța covoarele mașinii. Pentru pete mai dure, încercați să presărați sodă pe o perie moale și apoi periați, clătiți și uscați.

7. Scrumiere

Pentru cei care încă mai folosesc scrumiere în mașinile lor, eliminați mirosurile turnând un centimetru de praf de copt în acestea. Lăsați-l să stea timp de câteva minute și apoi clătiți și uscați.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: