Redactia.ro
Home » Stil de viață » 7 vehicule care se pot conduce fără permis în 2022

7 vehicule care se pot conduce fără permis în 2022

GALERIE FOTO (4) 7 vehicule care se pot conduce fără permis în 2022

Chiar dacă nu sunt foarte populare în România, pe piață sunt disponibile și vehicule care se pot conduce fără permis. Acestea sunt foarte utile pentru tineri, dar și pentru cei care din diferite motive au rămas fără carnetul de conducere. 

7 vehicule care se pot conduce fără permis în 2022

În acest moment, există pe piață o serie de mașini mici, pentru care nu ai nevoie de permis de conducere ca să le conduci prin oraș. Însă nu este chiar atăt de simplu pe cât sună. Este nevoie totuși de un atestat, pe care îl poți obține de la școala de șoferi. Aceste mașini sunt destinate tinerilor, în principal celor care au împlinit 16 ani și sunt foarte utile pentru că aceștia se pot obișnui mai ușor cu regulile și cu traficul, fiind mult mai pregătiți la 18 ani, când nu au dreptul să își obțină carnetul de conducere.

Aceste vehicule care se pot conduce fără permis de conducere sunt foarte utilizate în străinătate. Nu doar tinerii pot folosi aceste mașini, ci și alte categorii de persoane care vor să conducă mașina fară permis. Aceste vehicule sunt mașini mici, foarte drăguțe și ecologice. Te poți descurca ușor cu ea în trafic, iar impozitul este mult mai mic față de o mașină normală. Aceasta poate atinge până la 45 de km pe oră.

Pentru obținerea unui permis auto, în România, trebuie să îndeplinești anumite condiții de vârstă, să faci o școală, să treci un examen. Astfel, pentru autovehicule B1, AM și A1 trebuie să ai 16 ani împliniți. Cu un permis AM se pot conduce vehicule ce intra în categoria de moped. Pentru a obține permis categoria B trebuie să ai 18 ani împliniți, tot la acesta vârstă putând să optezi și pentru categoria A2, C1 etc. Pentru C este nevoie să ai mai multă experinta și o vârstă împlinită de 21 de ani. O altă categorie de vehicule, cu care să te poți deplasa ușor, preferate de persoanele în vârstă sau cu dizabilități, sunt și diverse modele de triciclete electrice fără permis.

Iată o listă cu vehicule care se pot conduce fără permisul de conducere

Aixam

Aixam Coupe este o mașină foarte cochetă în care încap până la două persoane. Are o capacitate cilindrică de 400 cmc, 5,4 CP. Poate atinge o viteză maximă de 45 km pe oră și capacitatea rezervorului fiind de 16 litri. Aixam 400 se poate achiziționa la suma de 9800 euro, varianta S, cele de lux ajungând până la 11800 euro. Se poate alege și cu aer condiționat pentru a fi cât mai confortabil pe timpul verii, dar mai trebuie crescut bugetul cu 1000 de euro.

Aixam Crossline

În ceea ce privește performanțele tehnice ale mașinii, nu sunt diferite față de modelul Coupe, doar că acest model este puțin mai mare ca și dimensiuni, având astfel un portbagaj mai generos. Astfel, dacă ai de dus mai multe bagaje, această variantă de mașina fără permis este mai bună, prețul fiind de asemenea în jur de 9900 euro.

Bellier

Tot în categoria de mașini care se conduc fără permis intră și aceste variante. Prețul este tot în jur de 10000 de euro, cu mici diferențe, în funcție de model. Poți să te îndrepți spre Bellier Jade Clasic, cu un motor diesel, cu capacitate cilindrică de 523 cmc, ce dezvoltă până la 5,4 CP, iar viteza maximă este de 45 km pe ora. În plus, este o mașină de două locuri, confortabilă, cu un consum foarte mic, de numai 3,2 litri la 100 de km.

Chatenet

Dacă vrei să ai o mașina fără permis din gama de lux, poți să alegi acest brand, dar bugetul va fi ceva mai ridicat, de aproximativ 13000 euro. Ca și carateristici tehnice, CH26 are o capacitate cilindrică de 523 cmc, 5,4 CP, viteza maximă este de 45 km pe oră, iar consumul de 3 litri la 100 de km.

Grecav

Deși nu este foarte cunoscut brandul la noi, are o istorie mai lungă în spate și este un concurent important, fiind o mașină fără permis de conducere cu caracteristici bune și design plăcut. Transmisia este automată si o poți găsi la un preț in jur de 13000 euro.

Microcar

Microcar 16 ani este o foarte bună variantă, un brand francez ce deține o mare parte din piața. Pretul este competitiv in functie de model si dotari, intre 10000 – 14000 euro. Este o optiune de conducere fara permis, dar confortabil si in siguranta.

Citroen AM1

Este un brand de care ai auzit cu siguranta si care ofera acum si variante de auto electrice fara permis, 100% electric, cu un design foarte placut. Citroen AM1 e mica si comoda, pentru 2 persoane, este o alegere buna pentru oras, fiind foarte usor sa gasesti loc de parcare si sa te strecori in traficul tot mai aglomerat din marile orase. Motorul are 8 CP si poate atinge o viteza maxima de 45 km pe ora, are o medie de 50 de km pe zi.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: