Redactia.ro
Home » Stil de viață » Rețetă de sos bechamel. Cum se face, de fapt, și de ce ingrediente ai nevoie

Rețetă de sos bechamel. Cum se face, de fapt, și de ce ingrediente ai nevoie

sosul Bechamel

Sosul Bechamel este unul extrem de cunoscut, însă, puțini sunt cei care știu cum se prepară acesta. Iată secretele din spatele rețetei de sos Bechamel!

Cum se face sosul Bechamel. Garanția succesului e dacă faci asta

Sosul Bechamel este unul dintre cele mai faimoase din lume. Pe cât de simplu, pe atât de bun este, așa că orice gospodină trebuie să știe cum se gătește acesta, de fapt, dar mai ales care sunt secretele din spatele lui.

Iată de ce ingrediente avem nevoie pentru a face sos Bechamel:

Ingrediente sos Bechamel

70 grame de Făină Superioară 000 Raftul bunicii

70 grame de unt

700 ml lapte fierbinte

Un praf de sare

Un vârf de lingură de piper alb măcinat

1 linguriță de nucșoară măcinată

Cum se pregătește sosul Bechamel, pas cu pas

Începem prin a topi untul și a-l combina cu făină. Într-o tigaie încăpătoare punem untul la topit pe aragaz la foc mic. După aceea, adăugăm în ploaie făina și amestecăm continuu cu un tel ca să nu se formeze cocoloașe. Este foarte important să menținem focul la un nivel mic pentru că altfel se va arde făina.

După ce am încorporat făina trebuie să luăm laptele și să îl turnăm puțin câte puțin peste compoziție. În tot acest timp trebuie să amestecăm. Este foarte important ca laptele trebuie să fie cald sau fierbinte, pentru ca sosul să iasă bun.

Următorul lucru pe care trebuie să-l facem este să lăsăm sosul Bechamel la foc mic, timp de 20 de minute. Când acestea au trecut, stingem aragazul și luăm sosul de pe foc. Îl asezonam cu sare piper și nucșoară. Ca să te asigur că sosul a fost gătit perfect, ia o lingură, pune-o în sos și dă că un deget peste ea. Trebuie să rămână o urmă. Acesta este secretul unui sos Bechamel perfect.

Care sunt secretele sosului Bechamel

Iată câteva sfaturi pe care ar trebui să ții cont atunci când prepare acest sos . Rețeta clasică se bazează doar pe trei ingrediente. Este vorba despre făină, unt și lapte. Dacă le combini așa cum trebuie, cu siguranță nu vei da greș.

Un alt lucru de care trebuie să ții cont este că în acest sos trebuie să mesteci în mod continuu. Acesta este singurul mod prin care poți să nu ai cocoloașe. Acesta are nevoie de timp pentru a fierbe suficient și făina să fie destul de gătită. De asemenea trebuie să ții focul la un nivel mic ca să îți iasă un sos Bechamel delicios.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: