Redactia.ro
Home » Știri » Rețetă de cannelloni cu carne tocată

Rețetă de cannelloni cu carne tocată

Rețetă de cannelloni cu carne tocată

Rețetă de cannelloni cu carne tocată. Este specific italiană, dar o poți face foarte simplu acasă la tine. Iată cum se gătesc, de fapt, cannelloni.

Cannelloni cu carne. Cum se prepară

Cannelloni este o rețetă originară din Sicilia, dar aceasta este pe gustul oamenilor de la nivel mondial, căci ea este pregătită în toate bucătăriile lumii, fiind una atât de delicioasă.

La prima vedere pare o rețetă complicată, dar aceasta nu trebuie să te sperie. Este, de fapt, simplu să faci această rețetă de fel principal. Trebuie să iei fiecare pas și să îl completezi, iar apoi mâncare deja o să fie gata!

Ingrediente

1 kg carne de vită tocată;

400 g cannelloni;

1 ceapă mare tocată mărunt;

6 căței de usturoi tocați;

1 linguriță zahăr;

Sos marinara

2 linguri ulei de măsline

6 căței de usturoi tăiați felioare subțiri/tocați

750-800 g roșii la conservă

1 praf de ardei iute

sare, oregano, piper

1 crenguță de busuioc proaspăt

Pentru topping avem nevoie de:

600 ml lapte

50 g unt

50 g făină

140 g cașcaval afumat

150 g parmezan

oregano, sare și piper după gust

Rețetă cannelloni cu carne tocată de vită. E delicioasă

Nu numai că această rețetă conține cannelloni suculente, carnea delicioasă, ci ea și un sos Bechamel cremos, ce aduce preparatul laolaltă.

Începem prin a pune o tigaie pe foc, după ce am tăiat ceapa și usturoiul mărunt. Este necesar ca pentru acest pas să avem o tigaie care nu lipește. Punem cele două ingrediente în vas și le lăsăm cinci minute, timp în care și amestecăm. După aceea, punem și carnea de vită și o mai lăsăm și pe ea pe foc timp de zece minute. Punem jumătate din sosul marinara, pentru care avem nevoie să amestecăm toate ingredientele de mai sus. Punem mai întâi usturoiul, apoi roșiile și apoi oregano.

După ce am pus sosul marinara și zahărul, lăsăm pe foc timp de 20 de minute.

Pentru sosul Bechamel

Topim untul, punem făina, amestecăm bine și lăsăm un minut să se gătească. Începem să adăugăm treptat laptele, până obținem un sos cremos. Punem la final cașcavalul afumat ras, oregano, sare și piper.

Pentru montare, punem restul de sos marinara, căci aveam nevoie cam de 1 kilogram. Umplem cannelloni cu carnea tocată, îi așezăm în vas, punem sosul Bechamel deasupra și dăm la cuptor pentru 40 de minute. Poftă bună!

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: