Sos calypso. Cum se face, de fapt, acest sos? Este un sos folosit foarte des, mai ales la fructele de mare. Iată cum se prepară acesta și cum poate fi folosit într-o rețetă.
Cum se face sosul calypso. Rețeta pas cu pas
Este un sos celebru, însă pe care alegem să îl mâncăm de cele mai multe ori la un restaurant. Dar îl putem face foarte simplu și acasă. Iată care este rețeta pentru acest sos.
Pentru sosul calypso avem nevoie de:
2 ouă
150 de ml de ulei
1 lingură de muștar
150 de Ketchup
Cimbru (după gust)
1 lămâie
Reţetă sos calypso
Mai întâi începem prin a face o maioneză, dintr-un gălbenuș de ou crud și unul care a fost fiert tare. Punem și muștar iar apoi amestecăm până avem o consistență cremoasă. Adăugăm treptat ulei și amestecăm cu o lingură de lemn, doar într-o direcție, ca să nu se taie.
Când am terminat, punem uleiul, cimbrul și și ketchup-ul. Amestecăm și punem și zeama de la o lămâie. Punem și sare dacă e nevoie și mai amestecăm o dată, iar sosul nostru Calypso este gata!
Rețetă cu sos calypso. Creveți, andive și sos
Iată o rețetă în care putem încorpora acest sos. Este vorba despre o salată cu creveți, andive și sos calypso. Iată de ce ingrediente avem nevoie pentru a face această rețetă.
Ingrediente
10 creveți black tiger
5 g ketchup
5 g maioneză
sare, piper
3 fire de coriandru proaspăt
1 lămâie
3 linguri cu ulei de măsline
1 lime
1 cățel de usturoi
6 roșii cherry
mango
avocado
2 andive baby
1 lingură cu coniac
Rețetă pas cu pas cu sos calypso
Curățăm creveții, avem grijă să îndepărtăm intestinul cel negru. Tăiem coaja de la lămâi și lime, fără partea albă, punem și creveții, usturoiul și uleiul de măsline. Le punem la rece pentru o oră.
Punem o tigaie pe foc și adăugăm creveții împreună cu marinada și îl lăsăm să se gătească 3 minute. Punem zeama de la o lămâie și o linguriță de coriandru tocat. Tăiem bucățele de mango și avocado.
Ne ocupăm apoi să desfacem andivele și începem să așezăm salata în straturi. Andive, creveți, mango și avocado. La final punem sosul.