Redactia.ro
Home » Stil de viață » Cum se prepară creveții. Trei moduri prin care îi poți pregăti pentru gătit

Cum se prepară creveții. Trei moduri prin care îi poți pregăti pentru gătit

Cum se prepară creveții

Creveții sunt preferați de mulți, însă de cele mai multe ori îi mâncăm la restaurant, și nu acasă. Iată cum să pregătești creveții pentru gătit, acasă la tine, pentru ca apoi să îi transformi într-o rețetă delicioasă.

Cum se prepară diferitele tipuri de creveți

Motivul pentru care creveții nu sunt gătiți acasă prea des este acela că se consideră că sunt greu de pregătit. De fapt, acesta este doar un mit, pentru că creveții sunt foarte ușor de pregătit.

Cum se pregătesc creveții congelați

Dacă alegi să cumperi creveți congerlați, tot ce mai ai de făcut pentru a-i prepara este să îi decongelezi și să îi gătești. Motivul este unul simplu, aceștia sunt deja curățați înainte de congelare, iar treaba ta va fi una foarte simplă. Nu este mereu indicat să luăm alimente congelate în locul celor proaspte, dar iată că în cazul creveților nu este o asemenea situație. Nu numai că este mai ieftin, dar este și o variantă sigură, pentru că știi că până să ajungă la tine, creveții au stat numai congelați. De asemenea, sfatul pentru când gătești creveți este să nu îi pui în tigaie parțial decongelați. Mai bine îi pui în frigider și îi lași peste noapte să se dezghețe încet.

Cum să gătești creveții cu carapace

O altă variantă pe care o poți cumpăra sunt creveții cu carapace. În acest caz, ce poți face este să gătești creveții cu tot cu cochilie, pentru că în acest fel ei se vor păstra mai gustoși și mai savuroși. Iar dacă nu sunt decorticați, trebuie să ai grijă la acest aspect, tot ce ai de făcut este să tai spatele cochiliei și apoi să scoți vena aceea ce nu trebuie consumată.

Dacă vrei, poți să scoți și cochilia, însă nu este obligatorie, acest pas ține de preferințele dvs și de rețeta pe care doriți să o preparați cu creveți. Dacă faci paste, de exemplu, nu poți găti creveții cu tot cu cochilie, trebuie să le lași doar codița.

O rețetă foarte simplă prin care poți găti creveții este să îi faci la grătar. Tot ce ai de făcut este să îi pui pe niște frigărui și apoi să îi lași câteva minute să se gătească.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: