Redactia.ro
Home » Știri » Un român a devenit cetățean de onoare al orașului Adda, din Italia! Șoferul de TIR a salvat doi copii

Un român a devenit cetățean de onoare al orașului Adda, din Italia! Șoferul de TIR a salvat doi copii

GALERIE FOTO (3) Un român a devenit cetățean de onoare al orașului Adda, din Italia! Șoferul de TIR a salvat doi copii

Un șofer român de TIR, a fost declarat cetățean de onoare al  orașului Adda, din Italia, după ce a salvat a salvat viața a doi copii.

Un român a devenit cetățean de onoare al orașului Adda, din Italia

Un șofer de TIR român, în vârstă de 48 de ani, a primit titlul de cetățean de onoare în Italia. Sorin Ursuț a salvat de la moarte doi copii, la diferenţă de zece ani, în aceelaşi loc, râul Adda.

Sorin Ursuț este un șofer român de TIR. Bărbatul a primit de curând titlul de cetățean de onoare al  orașului Adda, din Italia, după ce a salvat a salvat viața a doi copii. Primul gest eroic făcut de bărbat s-a petrecut în 2010, iar la 10 ani mai târziu, destinul l-a pus din nou într-o situație similară.

Un român a devenit cetățean de onoare al orașului Adda, din Italia! Șoferul de TIR a salvat doi copii

În anul 2010, Sorin era pe malul râului Adda la pescuit. La un moment dat, a zărit un băieţel care a ajuns în apele râului şi risca să înece. Românul nu a stat pe gânduri, a sărit în apă şi i-a salvat viața băiețelului, în timp ce tatăl privea înmărmurit. După 10 ani, pe 22 iunie 2020, curajul lui Sorin a fost pus din nou la încercare. Aflat în aceeași zonă, a văzut o fetiță de 10 ani, care se plimba cu tatăl său, și la un moment dat a alunecat în apă. Imediat, șoferul român s-a aruncat în apă și a reușit s-o salveze pe fată. Din nefericire, românul nu a reușit să-l ajute și pe tatăl copilei, care se aruncase în râu să-și salveze fetița. Trupul acestuia a fost găsit abia a doua zi. Tragedia l-a marcat profund pe Sorin, care a fost nevoit să-l privească neputincios pe tatăl fetiței în timp ce era luat de apele râului.

”Nu le voi uita niciodată privirile și țipetele. Fiica era disperată: mi-a cerut să o duc în vârful dealului, să-l văd pe tatăl său înecându-se. Mi-a smuls inima din piept”, a mărturisit Sorin Ursuț.

Un român a devenit cetățean de onoare al orașului Adda, din Italia! Șoferul de TIR a salvat doi copii

După cele două acte eroice, autoritățile italiene l-au numit pe român „îngerul râului Adda”. Totodată, administrația orașului i-a acordat distincția Airone doro, oferită numai cetățenilor cu merite deosebite în comunitate.

Șofer român de TIR în patru labe pe mijlocul autostrăzii

Un șofer român de TIR a fost reținut de poliție în Germania! O publicație germană a scris că scenele care au urmat după arestarea bărbatului sunt suprarealiste, astfel încât mai mulți automobiliști au fost martori.

În jurul orei 20.40, mai mulți șoferi au sunat la numărul de urgență și au cerut ajutor după ce au observat că un camion circula șerpuit pe A3, în apropiere de Oberhausen. În spatele bărbatului se formase deja o mică aglomerație, pentru că nimeni nu îndrăznea să depășească TIR-ul condus de bărbat.

Polițiștii au reușit, în ecle din urmă, să treacp de această aglomerație și să prindă din rumă camionul, care era deja oprit la sosirea lor, dar care nu avea niciun fel de lumini de semnalizare pornite și care era staționat exact pe mijlocul autostrăzii. Însă, când au ajuns lângă camion, agenții au observat cum șoferul, un român în vârstă de 54 de ani, era în patru labe și se târa spre ușa deschisă a cabinei, în dreptul pasagerului. Bărbatul a încercat să se urce, dar chiar în fața polițiștilor a alunecat șia  căzut, rănindu-se serios în zona feței.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: