Redactia.ro
Home » Știri » Doctorul Cătălin Denciu este cetăţean de onoare al oraşului Piatra Neamț! Și-a riscat viața pentru pacienți

Doctorul Cătălin Denciu este cetăţean de onoare al oraşului Piatra Neamț! Și-a riscat viața pentru pacienți

Doctorul Cătălin Denciu este cetăţean de onoare al oraşului

Doctorul Cătălin Denciu a primit titlul de Cetăţean de Onoare al oraşului Piatra Neamț, oferit de Consiliul Local. Acesta a fost rănit în incendiul de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ în timp ce încerca să salveze pacienţi.

Doctorul Cătălin Denciu este cetăţean de onoare al oraşului

Proiectul de hotărâre, iniţiat de primarul Andrei Carabelea, a fost votat în unanimitate de consilierii locali prezenţi la şedinţă. Consilierii au aproba, în cadrul aceleiaşi şedinţe, ca familiile a patru victime decedate în incendiu să primească un ajutor de 10.000 lei fiecare.

Familiile victimelor care nu aveau domiciliu în Piatra-Neamţ, nu au putut primi ajutoare financiare din partea Consiliului Local, scrie Agerpres.

De asemenea, consilierii PSD au propus alocarea de ajutoare financiare şi pentru două cadre medicale rănite în incendiu, cu domiciliul în Piatra-Neamţ, însă amendamentul nu a fost susţinut de ceilalţi consilieri pe motiv că nu este fundamentat. Consilierii au admis ca propunerea să fie rediscutată într-o şedinţă ulterioară a Consiliului Local.

Medicul și-a riscat viața pentru pacienți

Doctorul Cătălin Denciu a fost rănit în incendiul care a cuprins sâmbătă seara secţia ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ, în timp ce încerca să salveze mai mulţi pacienţi.

Cătălin Denciu a suferit arsuri şi a fost transferat la un spital din Belgia pentru a primi îngrijiri medicale. Inițial, Cătălin Denciu a fost adus din Piatra Neamț la Iași, iar de aici a fost transferat la Spitalul Floreasca din Capitală. Ulterior, aici s-a decis transportul lui în Belgia.

De asemenea,  în incendiu au fost rănite uşor şi două asistente şi un alt medic din cadrul secţiei de ATI.

Raed Arafat a dat asigurări că nu mai sunt alți pacienți care trebuie transferați în Belgia. Seful DSU a fost întrebat dacă mai există și alți medici răniţi în incendiul devastator, în afară de Cătălin Denciu. Raed Arafat a răspuns că medicul-erou este singurul.

Nu avem alţi pacienţi care să necesite transfer în Belgia din cauza incendiului. Ce avem acum sunt pacienţii cu SARS-CoV-2, ca şi alţi pacienţi din ţară, care au fost transferaţi la terapie intensivă la Leţcani”, a declarat Arafat.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: