Redactia.ro
Home » Știri » Surse: Medicul-erou, Cătălin Denciu i-a spus lui Nelu Tătaru ce s-a întâmplat în salonul ATI: “Am încercat să salvez ce se mai putea”

Surse: Medicul-erou, Cătălin Denciu i-a spus lui Nelu Tătaru ce s-a întâmplat în salonul ATI: “Am încercat să salvez ce se mai putea”

Noi detalii ies la iveală după tragedia de la Secția ATI a Spitalului Județean Piatra Neamț. Potrivit unor surse Libertatea, medicul-erou, Cătălin Denciu i-ar fi spus în avion, lui Nelu Tătaru ce s-a întâmplat la secția de Terapie Intensivă. 

Ce i-a spus Cătălin Denciu lui Nelu Tătaru

Medicul care a intrat la propriu în flăcările incendiului din secția ATI, a Spitalului Județean Piatra Neamț i-ar fi spus lui Nelu Tătaru ce s-a întâmplat în timpul tragediei, potrivit unor surse Libertatea.ro. Mai exact, Cătălin Denciu i-a dezvăluit ministrului Sănătății: “Am încercat să salvez ce se mai putea.”

Cum i-a salvat medicul pe pacienții intubați și bolnavi de coronavirus

Medicul-erou, în vârstă de 48 de ani care era atunci de gardă, a scos mai întâi pacienții din salonul alăturat celui care ardea. El a fost ajutat de un alt coleg medic, chirurgul Pavel Borș. Ambii, de alfel, au fost ajutați de două asistente. Ulterior, Cătălin Denciu nu a stat pe gânduri și a intrat la propriu în foc. Astfel, s-a ales cu arsuri pe 60% din corp.

Din cauza arsurilor foarte grave, sâmbătă noaptea a fost dus la Iași, de la Piatra Neamț, iar de acolo, adus la București cu un avion militar. În avion, alături de el a zburat și Nelu Tătaru, ministrul sănătății. Cei au fost colegi de facultate și sunt și prieteni.

”Suntem şi prieteni. Este un profesionist. am fost colegi din facultate. Îşi face meseria, după cum aţi văzut din această seară, încercând să salveze pe acei pacienţi”,  a explicat ministrul Sănătății.

Din fericire, medicului-erou nu i-au fost afectate căile respiratorii. E conștient, vorbește și e cooperant. Și premierul Ludovic Orban a rămas șocat de cele întâmplate și a transmis respectul său lui Cătălin Denciu.

”Am fost şocat de vestea acestei tragedii care s-a produs în Piatra Neamţ. Transmit condoleanţele mele familiilor îndoliate. Transmit respectul meu pentru medicul erou care a dat dovadă de un curaj şi un spirit de sacrificiu deosebit în încercarea de a salva pacienţii în momentul izbucnirii incendiului”, a spus Ludovic Orban.

Între timp,Cătălin Denciu a fost transferat cu o aeronavă militară, la o unitate medicală din Belgia. Un avion C-27J Spartan al Forţelor Aeriene Române, a decolat de la baza 90 din Otopeni În urma incendiului care a izbucni, sâmbătă seară, la secția ATI, 10 pacienți, internați de coronavirus și intubați  ( 3 femei și 7 bărbați, cu vârste între 67 și 86 de ani) au murit în incendiul. Șase au supraviețuit dar au arsuri grave.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: