Redactia.ro
Home » Știri » Medicul Flavia Groșan, adevărul despre endoscopia bronșică. Care sunt explicațiile specialistului

Medicul Flavia Groșan, adevărul despre endoscopia bronșică. Care sunt explicațiile specialistului

Medicul Flavia Groșan, adevărul despre endoscopia bronșică.

Medicul Flavia Groșan, adevărul despre endoscopia bronșică. Medicul pneumolog orădean a revenit în atenția publică după ce a oferit explicații legate de infecția mortală cauzată de endoscopia bronșică. Reamintim că regretatul actor, Ion Dicihiseanu s-ar fi infectat cu un virus periculos după ce a făcut această procedură.

Medicul Flavia Groșan, adevărul despre endoscopia bronșică. Care sunt explicațiile specialistului

Medicul Flavia Groșan, adevărul despre endoscopia bronșică. În urma informațiilor referitoare la tratamentele anti-COVID19 pe care le-a prescris pacienților, medicul pneumolog orădea, Flavia Groșan, a împărțit cetățenii în două tabere. Acum, specialistul vine cu noi explicații legate de endoscopia bronșică, în urma căreia, Ion Dichiseanu s-ar fi infectat cu un virus extrem de periculos. Medicul îi încurajează pe români să apeleze cu încredere la această analiză de bază în pneumologie, în cazul în care situația o cere. Conform medicului specialist, în momentul în care procedura este realizată de un bronholog experimentat, această analiză de bază în pneumologie are riscuri minime pentru pacient.

Mai mult, Flavia Groșan a declarat că a practicat această investigație minim invazivă de zece ani, perioadă în care nu a întâlnit un caz grav care să sfârșească printr-un deces, cum a fost în cazul lui Ion Dichiseanu.”După ce Groșan a băgat panica în populație cu oxigenul, acum apare panica pentru endoscopie bronșică. Vezi, Doamne, te poți infecta mortal în urmă acestei intervenții invazive. Recunosc, colegul nu a fost mediatizat ca și mine. Ce noroc pe capul lui. Prieteni, practic oxigenoterapia în limita ghidurilor disponibile. Am practicat endoscopia bronșică peste 10 ani. Am în portofoliu profesional peste 6000 de cazuri investigate.Dar nu țin minte să fi avut vreo infecție atât de gravă. Poate și din precauție, sau în urma unor controale în care mi s-au zdruncinat creierii. Echipa mea, sunteți pe aici. Spuneți voi dacă am dreptate. Și îmi mai aduc aminte ceva. În anii aia eram chemată zilnic pentru bronhoaspirații în secții AȚI din alte spitale.

Cu două întrebări, iar aș arunca presa în aer. Dar n-am să le pun. PS: În concluzie, să nu va fie frică de bronhoscopie. Este o investigație de bază în Pneumologie, cu riscuri minime pentru un bronholog experimentat. Amin.” a scris medicul Flavia Groșan, pe Facebook.

Ce părere are Flavia Groșan despre terapia cu oxigen

Medicul explica în urmă cu mai bine de trei luni cum și-a tratat peste 1000 de pacienți infectați cu COVIV19 doar cu ajutorul medicamentelor, nefiind nevoie de terapia de oxigen, pentru că aceasta poate crea edeme cerebrale.

Mai mult, Flavia Groșan a declarat că pacienții cu saturație de 80% se pot trata acasă. De asemenea, specialistul a spus că oamenii pot fi omorâți în spitale prin oxigenoterapie, iar mai mulți pacienți în stare gravă au refuzat să mai primească oxigen suplimentar, chiar dacă nu mai puteau să respire. În urma acestui lucrui, medicii din spitale s-au confruntat cu situații dificile, motiv pentru care au judecat aspru informațiile oferite de medicul pneumolog. „Este o psihoză pe care nu mi-o imaginam, dar care face extrem de mult rău, în primul rând pacienţilor, pentru că ei suferă, nu cei care le transmit să refuze asistenţa medicală sau, mai rău, să considere că aceasta le este vătămătoare”, a dezvăluit șeful UPU-SMURD de la Spitalul Judeţean din Oradea, dr. Hadrian Borcea.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: