Redactia.ro
Home » Știri » Un nou cutremur în România. Ce magnitudine a avut seismul

Un nou cutremur în România. Ce magnitudine a avut seismul

Un nou cutremur în România

Un nou cutremur în România. În cursul zilei de joi, a avut loc un nou cutremur în țara noastră. Conform Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, seismul s-a produs la ora 11.22 și a avut loc în zona seismică Făgăraș, Câmpulung Muscel. Spre deosebire de cutremurul produs miercuri, acesta a considerat ca fiind unul slab.

Un nou cutremur în România. Ce magnitudine a avut seismul

Un nou cutremur în România. Potrivit Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, joi, la ora 11.22 s-a produs un nou cutremur. Seismul a avut magnitudinea de 2,2 grade pe scara Richter. Acesta s-a produs în zona seismică Făgăraș Câmpulung, Argeș, la adâncimea de 4 kilometri. Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 39km SV de Brasov, 66km NE de Pitesti, 74km NV de Ploiesti, 100km SE de Sibiu, 122km NV de Bucuresti, 166km NE de Craiova, 176km N de Ruse, 183km SV de Bacau, 202km SE de Cluj-Napoca, 211km V de Braila

Reamintim că în miercuri, la ora 00.30, a avut loc un cutremur în zona seismică Vrancea, Buzău, cu magnitudinea de 4,7 grade Richter. Seismul s-a produs la adâncimea de 128 kilometri, în apropierea următoarelor oraşe: 72km E de Brasov, 74km NE de Ploiesti, 118km V de Braila, 120km V de Galati, 120km S de Bacau, 125km N de Bucuresti, 149km NE de Pitesti, 187km E de Sibiu, 190km N de Ruse, 200km SV de Iasi.

Este cel mai puternic seism înregistrat în România în acest an. În 2020, cel mai puternic cutremur s-a produs în data de 31 ianuarie, în județul Vrancea, la o adâncme de 121 kilometri, și a avut o magnitudine de 5,2 pe scara Richter. Cutremurul s-a resimțit și în București.

Gheorghe Mărmureanu, despre producerea unui cutremur major in Romania

Directorul onorific al Institutului Național pentru Fizica Pământului, Gheorghe Mărmureanu a declarat că nu se pune problema unui cutremur major în România. Potrivit acestuia, activitatea seismică din zona Vrancea este una normală, fiind atent monitorizată.

Mai mult, specialistul susține că nu se pune problema unui seism catastrofal, similar celui din 4 martie 1977. ”E absolut normală. Anul trecut, în ianuarie, a fost tot un cutremur de 4,7 la o adâncime tot de 130 de km-131 și efecte importante au avut către la Galați, Chișnău și o parte din Muntenia. Vrancea e un sistem tectonic unde cutremurele de mare adâncime au loc în mod current. În momentul de față, Institutul are înregistrare seismică modernă, aș putea spune cred că cea mai modernă din Europa, și datele noastre confirmă altă observație că în ultimii 30 de ani s-au observat și s-au înregistrat cutremure foarte adânci. Între 160 de km și chiar 130 km. De fapt, acestea sunt adâncimile pentru cutremurele vrâncene, care se deosebesc de cutremurele din altă zonă. Un cutremur de adâncimea asta devine periculos când magnitudinea depășește 6. (…) Nu se pune problema unui cutremur catastrofal”, a afirmat Mărmureanu. Totodată, Gheorghe Mărmureanu susține că nu există o relaționare între cutremurul care a avut loc în urmă cu câteva zile și cel produs în noaptea de miercuri.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: