Redactia.ro
Home » Știri » Incendiile din Pădurile Amazoniene. Fundația DiCaprio promite ajutor de 5 milioane de dolari

Incendiile din Pădurile Amazoniene. Fundația DiCaprio promite ajutor de 5 milioane de dolari

GALERIE FOTO (2) Incendiile din Pădurile Amazoniene. Fundația DiCaprio promite ajutor de 5 milioane de dolari

Incendiile din Pădurile Amazoniene. Fundația DiCaprio fondată pentru protejarea mediului promite că va sprijini financiar organizațiile locale care se ocupă de combaterea distrugerilor provocate de incendii în Pădurile Amazoniene.

Incendiile din Pădurile Amazoniene. Fundația DiCaprio promite ajutor de 5 milioane de dolari

Fundația Earth Alliace a fost creată în urmă cu o lună de Leonardo DiCaprio și filantropii Laurene powell Jobs și Brian Sheth. Pe site-ul fundației a fost lansat Fondul pentru Pădurile Amazoniene, unde se pot face donații.

Incendiile de vegetație produse în Pădurea Amazoniană din luna ianuarie au ajuns la 74.155. Potrivit Institutului Național pentru Cercetarea Mediului din Brazilia, față de anul trecut, numărul incendiilor a crescut cu 85%. Potrivit fundației, fondurile colectate vor fi distribuite unor grupuri locale care se ocupă de combaterea problemei.

Pădurile Amazoniene ocupă 43% din suprafața Americii de Sud și găzduiesc aproape trei milioane de indigeni. În Amazonia se găsesc 20% din cantitatea de apă dulce de pe planetă, 34% dintre pădurile virgine și 30% din fauna lumii.

Amazonia se întinde pe teritoriile a nouă dintre cele 12 țări din America de Sud, majoritar în Brazilia.

Emanuel Macron vorbeste de o criza internationala

Incendiile forestiere sunt obișnuite în Amazon, mai ales în timpul sezonului secetos. Incendiile izbucnes din cauza naturale, precum fulgere, sau pot fi provocate și de oameni. Fermierii dau foc pentru a-și elibera teritoriile, motiv pentru care focul se extinde. Conform activiștilor, retorica anti-mediu a președintelui Braziliei, Jair Bolsonaro a încurajat astfel de activități. Președintele a acuzat organizațiile nongurvernamentale că au fost cele care au pus focul pentru a afecta imaginea Guvernului. Acesta a declarat că Guvernul nu are resursele necesare pentru a lupta cu incendiile.

Emanuel Macron, președintele Franței a declarat că numărul de record de incendii din pădurea Amazoniană reprezintă o criză internațională. Motiv pentru care aceasta ar trebui să fie pusă prima în lista subiectelor Summitului G7.

Casa noastră arde”, a scris el pe Twitter. Macron a îndemnat membrii G7 să discute această situație. Însă, totodată Bolsonaro l-a acuzat pe Macron că se foloseste de aceasta problema pentru un „câștig politic”. De asemenea, și secretarul general al ONU Antonio Guterres s-a arătat, îngrijorat de incendiile din pădurea amazoniană.

Citeste si:Incendiile au distrus pădurea Amazoniană. Fumul a devenit vizibil din spațiu

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: