Redactia.ro
Home » Știri » Liviu Dragnea iese din închisoare! Tribunalul Giurgiu a decis eliberarea fostului lider al PSD

Liviu Dragnea iese din închisoare! Tribunalul Giurgiu a decis eliberarea fostului lider al PSD

Liviu Dragnea iese din închisoare!

Liviu Dragnea iese din închisoare! Tribunalul Giurgiu a decis joi, 14 iulie eliberarea condiționată depusă de fostul lider al PSD Liviu Dragnea. Fostul politician a fost audiat prin videoconferință.

Liviu Dragnea iese din închisoare! Tribunalul Giurgiu a decis eliberarea fostului lider al PSD

Liviu Dragnea iese din închisoare! Tribunalul Giurgiu a decis eliberarea condiționată a lui Liviu Dragnea, care executa la Penitenciarul Rahova o pedeapsă de 3 ani și 6 luni de închisoare în dosarul angajărilor fictive de la Protecția Copilului Teleorman. „Domnule președinte, am constatat din motivarea instanței de fond și din ce a spus DNA că nu am îndeplinit criteriile legale. Din punct de vedere obiectiv eu pot fi eliberat. Eu în februarie aveam posibilitatea să fiu eliberat. Câtă pedeapsă suplimentară să primesc pentru niște convorbiri cu altă persoană. Am executat pedeapsa cu decență. Nu am lipsit nico zi de la muncă, nici o oră. Domnule Președinte nu vreau să vă mai țin, vă rog să judecați conform legii, conform obiectivității și să admiteți cererea”, a spus Liviu Dragnea la audieri. Conform avocatului lui Liviu Dragnea, fostul lider al PSD, va părăsi Penitenciarul Rahova în orele următoare.

Dragnea a fost audiat prin videoconferință de la Penitenciarul Rahova, unde a fost încarcerat pentru 3 ani și jumătate în dosarul angajărilor fictive de la Protecția Copilului Teleorman. Decizia tribunalului Giurgiu este definitivă și exdecutorie. Pe perioda șederii la închisoare, fostul lider al PSD s-a confruntat cu o mulțime de probleme după ce i-au fost încălcate mai multe drepturi. Totodată, Dragnea s-a plâns că, în perioada în care a fost infectat cu noul coronavirus, avocații săi nu au avut voie să intre la el. În vrema când a fost operat la coloană, Liviu Dragnea a fost bandajat și îngrijt de colegii de celulă.

Luna trecută, Curtea de Apel București a admis cererea de strămutare formulată de fostul lider al PSD, Liviu Dragnea în dosarul privind eliberarea condiționată. „Admite cererea de strămutare formulată de către petentul Dragnea Liviu Nicolae cu privire la dosarul nr.7901/302/2021.

În baza art.74 alin.2 Cod proc. penală dispune strămutarea judecării contestațiilor formulate de către petentul Dragnea Liviu-Nicolae și de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Direcția Națională Anticorupție împotriva Sentinței penale nr. 1025 pronunțată la data de 27.04.2021 de către Judecătoria sectorului 5 București în dosarul nr. 7901/302/2021 de la Tribunalul Bucureşti la Tribunalul Giurgiu„, se arată în decizia Curții de Apel București.

Liviu Dragnea a executat 2 ani și 2 luni din sentință

Liviu Dragnea declara că din conducerea Penitenciarului Rahova i-au refuzat dreptul la muncă, ceea ce a dus la izolarea sa în camera de detenție pentru mai mult de 8 luni. Acest lucru a dus și la deteriorarea stării sale de sănătate.

Potrivit actelor depuse în instanță, Liviu Dragnea s-a plâns că a fost ținut zilnic în camera de detenție 23 de ore din 24 și a fost infectat cu COVID19. În același timp, Liviu Dragnea a deschis un alt proces la Curtea de Apel București în care solicita strămutarea de la Tribunalul București la alt tribunal din țară a procesului privind eliberarea sa condiționată din închisoare.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: