Redactia.ro
Home » Știri » Val de caniculă în toată țara! Care va fi temperatura maximă în București

Val de caniculă în toată țara! Care va fi temperatura maximă în București

Val de caniculă în toată țara! Care va fi temperatura maximă în București

Meteorologii au transmis un nou avertisment cu privire la temperaturile ridicate din următoarea perioadă. Se anunță cod galben de caniculă pentru aproape toată țara.

Val de caniculă în toată țara! Care va fi temperatura maximă în București

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o nouă avertizare meteo, valabilă pentru București și regiunile sudice, centrale şi estice. Specialiștii spun că noul cod galben de caniculă a intrat în vigoare de duminică, ora 10:00 și va fi valabil până marți, la ora 22:00. Specialiștii spun că avertismentul este valabil de duminică și până marți.

Pentru București, meteorologii anunță disconfort termic accentuat, indicele temperatură-umezeală depășind pragul critic de 80 de unități, maximele perioadei ajungând până la 37 de grade Celsius. Cerul va fi sesnin, iar vântul va sufla slab și moderat . De asemenea, pe timp de noapte, meteorologii spun că termometrele nu vor arăta mai puțin de 18 grade Celsius.

Iar la nivel național, specialiștii ANM anunță un val de caniculă ce se îndreaptă spre trei mari regiuni din țară, doar local la munte, în nord şi nord-vest și în regiunile intracarpatice se anunță instabilitate atmosferică. Așadar, de duminică și până marți se anunță disconfort termic accentuat în sudul, centrul și estul țării, regiuni unde și indicele temperatură-umezeală va depăşi pe arii extinse pragul critic de 80 de unităţi.

De menționat este și faptul că cerul va fi senin, vântul va sufla slab, iar termometrele vor arăta la orele amiezii între 34 și 38 grade Celsius. Pe timp de noapte însă, meteorologii nu anunță mai puțin de 20 de grade. Cele mai afectate zone de valul de caniculă sunt următoarele: Banat, Crişana, local Oltenia şi sud-vestul Munteniei.

Simptomele care arată că unele persoane sunt afectate de caniculă

Temperaturile ridicate din această perioadă pot afecta foarte grav unele persoane, în special pe cele care suferă de boli cardiace, vârstnicii, hipertensivii sau cei care au diabet. Câțiva medici au oferit sfaturi despre cum putem să trecem cu bine prin episoadele de caniculă.

”În primul rând oamenii să fie atenți la hidratare, chiar dacă nu au senzația de sete. Asta spun toți medicii, în fiecare vară: chiar dacă nu există senzația de sete, să bem apă cu săruri minerale. Apă minerală, nu carbogazoasă, ci apă cu săruri minerale. Sau se pot pune 5, 10 grame de sare în apă plată. Dar cea mai recomandată este apa minerală care are sodiu, potasiu, magneziu, calciu. În plus să se consume fructe și legume. Acestea conțin apă cu săruri minerale și cu vitamine. Astea sunt lucruri de care avem nevoie. Și, bineînțeles, pacienții vârstnici, cei cu boli cardiovasculare au nevoie de lucrul ăsta.

Cei care au o anumită medicație, în special pacienții hipertensivi, trebuie să fie atenți, pentru că tensiunea arterială poate scădea din cauze naturale, din pierderea de lichide, din vasodilatație, și atunci s-ar putea ca medicația pe care o iau în mod obișnuit să trebuiască ajustată, astfel încât monitorizându-și singuri tensiunea, să apeleze medicul de familie”, a declarat pentru Digi24 Diana Cimpoeșu, coordonator UPU SMURD Iași.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: