Redactia.ro
Home » Știri » Polițiștii au făcut verificări în piețele și centrele comerciale din România. Au fost necesare sancțiuni

Polițiștii au făcut verificări în piețele și centrele comerciale din România. Au fost necesare sancțiuni

Începutul acestei săptămâni a reprezentat pentru România începutul unei noi perioade de restricții, necesare pentru protejarea populației împotriva Coronavirsului. După o lună în care numărul de infectări a crescut alarmant, iar locurile din spitale s-au împuținat semnificativ, autoritățile au fost nevoite să ia câteva decizii dificile. În data de 25 octombrie Guvernul a impus noi măsuri și restricții, iar acum polițiștii se asigură că sunt respectate în totalitate. 

Printre noile restricții care au intrat în vigoare de lunea aceasta se numără: purtarea măștii a devenit obligatorie, accesul în restaurante, instituții publice și centre comerciale se poate face doar în baza prezentării certificatului verde, școlile au luat vacanță 2 săptămâni, iar circulația persoanelor în timpul nopții fără declarație sau adeverință de la locul de muncă.

Odată impuse, a rămas în datoria oficialilor și a polițiștilor să verifice dacă acestea sunt respectate de populație. Joi, Poliția din Capitală a demarat o acțiune de verificare în acest sens, iar neregulile găsite nu au fost puține. Au fost vizate restaurantele, mall-urile, dar și piețele sau locurile deosebit de aglomerate.

În cazul în care au fost descoperite persoane care nu purtau corect masca sau nu prezentau certificatul verde, au fost luate măsurile prevăzute de lege.

O doamnă nu avea certificat verde și a refuzat să se legitimeze

Printre situațiile cu care s-au confruntat polițiștii se numără și cea pe care o vom prezenta în cele ce urmează. O doamnă a fost rugată să-și prezinte certificatul verde, deoarece se afla într-un centru comercial, dar nu-l avea. A încercat să plece din fața polițistului, dar în cele din urmă a fost nevoită să suporte consecințele acțiunilor sale.

Condițiile în care a pătruns în magazinul respectiv nu au fost încă stabilite, însă organele de ordine au fost foarte bine instruite în asemenea situații. I-au cerut legitimarea, apoi au aplicat măsurile prevăzute de lege.

„-Certificatul verde îl aveţi?
-Nu.
-Nu îl aveţi. Un act de identitate, vă rog,
-Nu am nimic.
-Trebuia să aveţi. Staţi pe loc, doamnă, unde plecaţi? Doamnă, doamnă, uşor, uşor. Doamnă, vă rog să vă prezentaţi, sunteţi pe domeniul public. Doamnă, rămâneţi pe loc, vă rugăm frumos”, a fost una dintre situațiile cu care s-au confruntat polițiștii.

Ulterior, situația a fost clarificată:

„Colegii de la poliţia locală au mers după dumneai şi au reuşit să poarte o discuţie într-un alt magazin. Se vor aplica măsurile legale, având în vedere că a refuzat să se legitimeze”, a spus Răzvan Ioniță, director Comunicare Sector 6.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: