Redactia.ro
Home » Homepage » Incendiu la Centrul de recuperare a Persoanelor cu Handicap din Suceava. Pompierii au intervenit de urgență

Incendiu la Centrul de recuperare a Persoanelor cu Handicap din Suceava. Pompierii au intervenit de urgență

GALERIE FOTO (2) Centrul de Recuperare și Reabilitare a Persoanelor cu Handicap din Pojorâta

Incendiu la Centrul de recuperare a Persoanelor cu Handicap din Suceava. Pompierii au intervenit joi după amiază la stingerea unui incendiu izbucnit la Centrul de Recuperare și Reabilitare a Persoanelor cu Handicap din Pojorâta. Nu s-au înregistrat victime!

Incendiu la Centrul de recuperare a Persoanelor cu Handicap din Suceava. Pompierii au intervenit de urgență

Incendiu la Centrul de recuperare a Persoanelor cu Handicap din Suceava. Autoritățile din Suceava au anunțat că în cursul zilei de joi, pompierii militari au intervenit la stingerea unui incendiu izbucnit la Centrul de Recuperare și Reabilitare a Persoanelor cu Handicap din Pojorâta. Purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, Alin Găleată a declarat că nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat clădirea administrativă ce aparține centrului, dar și casa de locuit a proprietății învecinate. „Din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat o clădire administrativă (corp de magazii), ce aparține centrului, și casa de locuit a proprietății învecinate”, a transmis Inspectoratul pentru Situații de Urgență Suceava pentru Monitorul de Suceava.

Conform ISU Suceava, militarii de la Detașamentul de Pompieri Câmpulung Moldovenesc și lucrătorii de la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Pojorâta, au acționat joi cu trei autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD B2 pentru localizarea și stingerea incendiului. La sosirea echipajelor, flăcările erau prezente la o anexă și s-au extins la o proprietate învecinată. Au ars anexa centrului și un perete al construcției, s-au degradat bunuri din interior și restul clădirii. Se pare că incendiul ar fi pornit din cauza fumatului în locuri nepermise.

Incendiu la un spital COVID din Ploiești

Un incendiu a izbucnit joi dimineață, la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean Ploiești, unde sunt tratați pacienții infectați cu noul coronavirus. Doi bărbați cu vârsta de 74 și 75 de ani au murit carbonizați. De asemenea, 15 pacienți au fost transferați din secția exeterioară si sunt în stare stabilă. “Urmare a informaţiilor primite din partea Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, cei 15 pacienţi transferaţi din secţia exterioară sunt, în acest moment, în stare stabilă şi au rămas internaţi în unitatea sanitară unde primesc asistenţă medicală de specialitate. Unul dintre pacienţi se află internat în secţia ATI, iar ceilalţi 14 într-o secţie medicală COVID-19”, a precizat MS.

Autoritățile au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă în urma incendiului, iar ancheta este coordonată de procurori. IGSU a declarat că focul s-a manifestat într-un salon de la parterul unei clădiri, pe o suprafață de aproximativ 20 de metri pătrați. Autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție. Managerul spitalului a declarat că secția era renovată, instalația electrică verificată, erau detectoare de oxigen, dar nu aveau autorizație ISU, și urma să fie eliberată. O asistentă care a încercat să salveze pacienții din calea flăcărilor a suferit arsuri pe 40% din suprafața corpului, aceasta fiind transferată la spitalul Floreasca din București. La fața locului au ajuns 6 autospeciale de stingere, 1 descarcerare și 20 de ambulanțe SMURD, SAJ și autospeciale pentru transport victime multiple. ”Din primele informaţii în această secţie se aflau internaţi 20 de pacienţi. Sunt 2 victime şi 16 persoane care sunt evacuate şi transferate către Spitalul Judeţean Ploieşti (15 pacienţi şi un cadru medical) . Este şi o victimă care este transferată la Spitalul de Urgenţă Floreasca şi care are arsuri pe o suprafaţă de sub 50% din suprafaţa corporală, conform primelor evaluări. Ceilalţi pacienţi sunt stabili şi vor fi evaluaţi în UPU a Spitalului Judeţean Ploieşti. Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila ţine legatura cu Raed Arafat, şeful DSU”, a declarat MS.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: