Redactia.ro
Home » Știri » Raed Arafat, primele declarații după incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase din Ploiești

Raed Arafat, primele declarații după incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase din Ploiești

Incediul de la Spitalul de Boli Infecțioase Ploiești a lăsat fără cuvinte o țară întreagă, fiind unul dintre cele mai importante centre de tratament pentru pacienții care se confruntă cu Covid-19. În contextul crizei sanitare teribile cu care se confruntă țara noastră, tragedia a lăsat din nou sistemul medical din țara noastră îngenunchiat. După ce primele imagini de la locul incidentului au apărut în mediul public, Raed Arafat a făcut primele declarații despre cele întâmplate. 

Tragediile de la spitalele din România continuă săptămâna aceasta cu un incediu tragic la Spitalul de Boli Infecțioase Ploiești. Focul a pornit în decursul acestei dimineți, iar echipajele de urgență au ajuns imediat pentru a stinge incendiul.

Din păcate, incidentul nu a rămas fără victime, doi dintre pacienții interanți acolo fiind uciși, iar asistenta care era de serviciu în salonul unde a izbucnit focul a suferit arsuri pe 40% din suprafața corpului. Restul de 20 de pacienți au fost evacuați în siguranță, iar cauzele incendiului nu au fost încă stabilite cu exactitate.

După ce s-a aflat că unitatea sanitară din Ploiești nu avea autorizație pentru securitate la incendiu, lucru care era cunoscut conducerii instituției, Raed Arafat a făcut primele declarații despre cele întâmplate.

Raed Arafat, primele declarații după incendiul

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a oferit informații oficiale despre incediul de la Ploiești. Conform declarațiilor sale, se pare că incendiul a fost oprit într-un timp foarte scurt, fapt ce este demn de apreciere. Pompierii au acționat imediat, iar personalul spitalului a contribuit semnificativ la controlul flăcărilor și stingerea acestora.

Nu știm exact cauza până nu o stabilesc experții. Din veștile pe care le-au dat colegii, este vorba despre un salon care este renovat înainte de valul 3, cu instalații noi, inclusiv electrice și de oxigen, și care avea avea doi pacienți pe un flux mare de oxigen pe aparate de ventilație noninvazivă. Erau o asistentă și o infirmieră în salon. Asistenta ieșise ca să aducă un aparat, infirmiera a mișcat patul și atunci, din spusele pe care le avem până acum, s-a declanșat incendiul. Infirmiera a suferit arsuri de 15-20% pe suprafața corpului, iar cei pacienți care erau în salon din păcate au decedat. Pompierii au ajuns foarte rapid, incendiul a fost lichidat în trei minute de la sosirea lor. Până la sosirea pompierilor s-au respectat toate procedurile și inclusiv s-au folosit și stingătoarele de către personalul spitalului”, a declarat Raed Arafat pentru Pro TV.

Citeste si:

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: