Dan Țandea a fost cunoscut drept unul dintre cei mai mari fermieri din zona Clujului. În vârstă de doar 52 de ani, a fost găsit fără viață într-o fosă septică a fermei pe care o deținea. Acesta a fost descoperit înghețat de către muncitori, iar imediat s-a dat alerta. Din păcate, nu s-a mai putut face nimic pentru fermierul cunoscut drept cel care a salvat Brânza de Năsal.
Moartea suspectă a lui Dan Țandea, fermierul din Cluj care a salvat Brânza de Năsal
Potrivit ultimelor informații, se pare că moartea fermierului milionar e consideră suspectă. Procurorul criminalist care anchetează cazul de la Cluj a decis să fie efectuată necropsia pentru a se stabili cu exactitate cauzele care au determinat decesul lui Dan Țandrea.
‘În cursul acestei dimineți (n.r. duminică), în jurul orei 04.50, polițiștii au fost sesizați printr-un apel la numărul unic de urgență 112 cu privire la căderea unei persoane într-un canal de scurgere.
Evenimentul semnalat s-ar fi petrecut pe raza localității Apahida, în timpul unor activități de curățare a scurgerii.
Trupul bărbatului în vârstă de 52 de a fost transportat la Institutul de Medicină Legală în vederea efectuării necropsiei și stabilirii cauzelor decesului. Sunt efectuate cercetări sub aspectul infracțiunii de ucidere din culpă’, potrivit polițiștilor din Cluj.
Primele informații arată că Dan Țandea a fost găsit mort la ferma sa din Apahida, într-o fosă septică, folosită pentru canalizare. Potrivit apropiaților, era o instalație improvizată unde a intrat să monteze o țeavă și nu a mai putut să iasă. Bărbatul a fost găsit înghețat, în cursul dimineții de duminică.
Cum a salvat Dan Țandea Brânza de Năsal
Dan Țandea era deținătorul celebrei mărci ”Brânza de Năsal” – cunoscută și drept Camembert românesc. Fermierul a condus și una dintre cele mai importante cooperative agricole din România – Cooperativa Someș-Arieș din județul Cluj.
Brânza de Năsal poate fi produsă doar în peştera de la Năsal şi numai cu ajutorul unor bacterii care trăiesc într-o anumită parte a peşterii. Acest sortiment se aseamănă cu sortimentul de brânză camembert, așadar de aceea este supranumit și camembert românesc.
“Este o brânză care nu poate fi făcută în sistem industrial. Se lucrează în sistem de manufactură. Dacă astăzi intră laptele în fabrică, în cel mai fericit caz în 30 de zile iese în formă de produs.”, povestea chiar Dan Țandea.