Redactia.ro
Home » Știri » Povestea tristă a unui adolescent pasionat de handbal. Eduard duce o luptă pentru viață contra-cronometru

Povestea tristă a unui adolescent pasionat de handbal. Eduard duce o luptă pentru viață contra-cronometru

GALERIE FOTO (5) Povestea tristă a unui adolescent pasionat de handbal

Povestea tristă a unui adolescent pasionat de handbal. Eduard are doar 16 ani și întotdeauna a fost pasionat de sport, în special de handbal. De-a lungul anilor a strâns zeci de medalii și premii la competiții, dar un diagnostic crunt i-a șters zâmbetul de pe față. Cu ce boală se confruntă tânărul?

Povestea tristă a unui adolescent pasionat de handbal. Eduard duce o luptă pentru viață contra-cronometru

Povestea tristă a unui adolescent pasionat de handbal. Eduard Dorohonceanu face sport de la vârsta de 7 ani. Adolescentul face kickboxing, dar este pasionat de handbal. Eduard este în echipa de handbal a Clubului Sportiv Școlar Medgidia, iar de-a lungul timpului a strâns zeci de medalii.

Din păcate, bucuria lui Eduard a fost umbrită de un diagnostic crunt primit în urmă câteva luni. În urmă cu doi ani, tânărul a început să aibă dureri de spate, iar ulterior medicii au descoperit că Eduard are o tumoră. Cu toate astea, înainte ca boala să fie descoperită, doctorii i-au spus mamei că Eduard are scolioză. Adolescentul începea să se simtă tot mai rău, iar după o serie de proceduri medicale, starea băiatului se agrava. „Doar într-o anumită zonă din spate spunea că-l doare. Îl masam cu alifii în zona aceea, însă nu știam ce are. Datorită sportului durerea lui a ieșit la suprafață și i-a fost depistată tumora. Procedurile mai rău îi făceau, l-am scos pe brațe de acolo. Doctorii m-au dat afară, că îi sâcâi. A primit diagnosticul de scolioză, inițial. Au crezut că e din cauza sportului”, a povestit Lucica Dorohonceanu, mama lui Eduard, pentru Gândul.ro.

După mai bine de opt luni, Eduard a făcut primul RMN, la Constanța, acolo unde medicii nu i-au dat un diagnostic clar, fapt ce a determinat-o pe mama băiatului să meargă la Spitalul Bagdasar-Arseni din Capitală. Aici Eduard a primit diagnosticul clar, dar crunt: tumora pe coloana. „Am văzut tumora pe RMN, lungă ca un canal. Era plin de întreruperi între vertebre. Mi-a zis doctorul de la Bagdasar că dacă nu îl aduceam acum, nu-l mai aveam la 30 de ani. Timp de doi ani eu am făcut investigații pe la toți specialiștii, majoritatea spunând că nu are nimic”, mărturisește femeia.

Eduard are nevoie urgentă de operație

La doar 16 ani, Eduard, un copil zâmbitor și cuminte se luptă cu o boală cruntă. Singura salvare pentru el este o intervenție chirurgicală la Institutul Brain din București. Această clincă deține aparatura necesară de care are nevoie Eduard. Costurile spitalizării și ale operației ajung la 7.000 de euro, sumă pe care mama lui Eduard nu o are. Femeia le cere ajutorul oamenilor, în speranța că fiul ei va fi salvat și va putea să se bucure de viață.„Sportul l-a disciplinit și format ca om. Am trăit prin el tot timpul. Știți ce înseamnă să trăiască o mamă prin el?”, a spus printre lacrimi femeia.

Persoanele care doresc să-l ajute pe Eduard să se vindece și să ducă o viață normală, pot dona în conturile mamei lui, Dorohonceanu Lucica.

RO17BTRLRONCRT 0201133701 – cont în LEI Dorohonceanu Lucica

RO65RNCB0116077766790003 – cont în EURO Dorohonceanu Lucica

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: