Redactia.ro
Home » Știri » Echinocțiul de primăvară 2019. Ziua devine egală cu noaptea

Echinocțiul de primăvară 2019. Ziua devine egală cu noaptea

Echinocțiul de primăvară 2019

Miercuri, 20 martie, la ora 23.58, va avea loc echinocțiul de primăvară. Odată cu echinocțiul de primăvară în emisfera de nord începe primăvara din punct de vedere astronomic. Calendaristic, durează aproximativ 92 de zile.

La momentul echinocțiului de primăvară Soarele traversează ecuatorul ceresc trecând din emisfera sudică a sferei cerești în cea nordică.

Când Soarele se află în acest punct, numit punct vernal, el descrie mișcarea diurnă în lungul ecuatorului ceresc. Acest fenomen determină egalitatea duratei zilelor cu cea a nopților, indiferent de latitudine.

Există două astfel de fenomene, și anume echinocțiul de primăvară și echinocțiul de toamnă

Cele două puncte de pe ecliptică, în care se află Soarele în momentul echinocțiului, se numesc puncte echinocțiale. Ele sunt denumite punctul vernal și punctul autumnal. Astfel, în același timp, în emisfera sudică se produce echinocțiul de toamnă.

La latitudinea țării noastre, pentru putem considera valoarea medie de 45 grade, această cifră reprezintă și valoarea medie a înălțimii Soarelui deasupra orizontului la momentul amiezii.

Cu ocazia echinocțiului de primăvaraă ziua și noaptea vor fi egale. Începând de la această dată, durata zilei, față de cea a nopții, va fi în continuă creștere. Asta se intampla până la data de 21 iunie, când va avea loc solstițiul de vară.

Tradițiile spirituale ale Echinocțiului de primăvară spun că orice formă de evoluție are trei etape: distincte creația, menținerea și distrugerea.

Echinocțiul de primăvară 2019 – ce e bine să faci

Astfel, echinocțiul de primăvară simbolizează creație, solstițiul de vară apogeul, echinocțiul de toamnă reprezintă începerea perioadei de resorbție și solstițiul de iarnă, perioada de conservare.

Astrologii susțin că momentul când ziua devine egală cu noaptea simbolizează o stare de armonie, de transformare atât a naturii exterioare, cât și o transformare benefică a naturii umane.

În perioada echinocțiului de primăvară totul se trezește la viață, toate plantele ies la suprafață, să se bucure de energiile profunde ale primăverii.

Ca să ne meargă bine mereu, în această zi trebuie să avem o atitudine pozitivă și să evităm certurile, pentru că, în caz contrar, vom strica armonia adusă de energiile unite ale zilei și ale nopții.

Citeste si: Ora de vară 2019: Când se schimbă ora. Ce spune Comisia Europeană

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: