Redactia.ro
Home » Stil de viață » Inedit » VIDEO/FOTO Vârsta nu este o barieră în calea învățării. O poveste emoționantă a unei femei de 98 de ani care merge la școală. Visul ei este să citească Biblia

VIDEO/FOTO Vârsta nu este o barieră în calea învățării. O poveste emoționantă a unei femei de 98 de ani care merge la școală. Visul ei este să citească Biblia

GALERIE FOTO (5)

Priscilla Sitienei, o femeie în vârstă de 98 de ani, a dovedit-o și este o sursă de inspirație pentru noi toți cei care avem tendința de a renunța atât de ușor în viață. Aceasta a arătat întregii lumi că niciodată nu este prea târziu pentru a obține o educație.

Priscilla, în tinerețe, nu a avut ocazia să citească și să scrie. Ceea ce nu a putut face atunci nu a împiedicat-o să viseze și să persevereze pentru a face ca acele vise să devină realitate. După ce guvernul kenyan a fost de acord să subvenționeze costurile învățământului primar în 2003, cetățeni în vârstă precum Priscilla  au putut merge în sfârșit la școală.

Femeia de 98 de ani învață la aceeași școală cu strănepoții ei 

În ultimii șase ani, ea a urmat cursurile școlii „Leaders Vision Preparatory School” din satul ei din Kenya. Ceea ce este și mai interesant este că ea frecventează școala împreună cu strănepoții ei! Aceștia învățând odată cu ea. 

Ea spune că are obiective mari și că i-ar plăcea să poată citi Biblia. De asemenea, vrea să îi inspire pe copii să se instruiască și să își urmeze visele.

Cum este o zi la școală pentru Priscilla Sitienei

Ziua ei la școală este la fel ca a oricărui alt elev. Își poartă uniforma la școală și participă la orele de engleză, matematică, teatru, canto, educație fizică și dans. Pe lângă asta, locuiește într-unul dintre căminele școlii, unde împarte camera cu stră-strănepotul ei.

Toți elevii o iubesc și vor să se joace cu ea. Ea este o sursă de inspirație pentru cei care au copii și care cred că sunt prea bătrâni pentru a se educa. 

Ea spune: „Ei bine, eu sunt la școală, și așa ar trebui să faceți și voi!”.

La adunări, este o participantă entuziastă, cântând alături de elevi suficient de tineri pentru a fi strănepoții ei.

Ea este acum în clasa a șasea și a demonstrat aptitudini reale pentru anumite materii, potrivit profesorilor ei.

Ce spun profesorii despre femeia de 98 de ani care merge la școală

Profesoara Leonida Tallam spune că materiile preferate ale elevei sale în vârstă sunt științele, studiile religioase creștine și matematica.

„Atunci când participă la aceste cursuri, este foarte atentă. Este foarte, foarte atentă și, de asemenea, are un scris de mână bun. Scrisul ei de mână este cel mai bun din clasă”, spune Tallam.

„Gogo” i-a motivat pe elevi datorită acestui fapt că este atentă în clasă, că muncește mult în clasă și că produce rezultate bune”, adaugă ea.

Bătrâna de 98 de ani este un fel de sursă de inspirație, încurajându-i pe cei care au abandonat școala să se întoarcă.

Priscilla a jucat, de asemenea, într-un film despre parcursul ei educațional, intitulat „Gogo”. Ea a călătorit la Paris pentru a-l lansa și va merge, de asemenea, la New York pentru a promova filmul.

Nepotul femeii este foarte mândru de performanțele școlare

„Bunica mea este o adevărată mărturie că educația nu are limite, în așa fel încât m-a făcut să îmi continui educația și mă bucur foarte mult pentru ea. Ea este cu adevărat o icoană, o icoană motivațională și un model de urmat”, spune Protus Kemboi, nepotul femeii.

Priscilla a îmbrățișat fiecare aspect al școlii primare, chiar și orele de educație fizică și spune că nu intenționează să se oprească din învățat prea curând.

„Obișnuiam să lucrez ca moașă tradițională, unde ajutam femeile care treceau prin complicații la naștere care apăreau. Acum studiez pentru a deveni medic. Nu cred că educația are o limită de vârstă”, spune ea.

Priscilla spune că vrea să fie un exemplu pentru alții, în special pentru fetele tinere.

„Vă rog să le ajutați pe fete să primească o educație. Toți copiii ar trebui să primească o educație fără discriminare. Îmi place să merg la școală, deoarece mă face mai puternică. Îi încurajez pe copii să învețe”, spune ea.

Elevii mai tineri apreciază faptul că cineva mai în vârstă  îi încurajează.

„În ceea ce mă privește, eu sunt întotdeauna prima din clasă, dar când am dat un examen zonal, ea m-a întrecut și a devenit prima din clasă. Atunci am știut că trebuie să citesc din greu, astfel încât un „Gogo” ca acela să nu mă mai poată depăși”, spune Melvin Misos, în vârstă de 12 ani.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: