Redactia.ro
Home » Homepage » Situația școlilor, în toamnă, când un al șaptelea val de COVID-19 ar putea veni. Ce spun autoritățile

Situația școlilor, în toamnă, când un al șaptelea val de COVID-19 ar putea veni. Ce spun autoritățile

GALERIE FOTO (2) Situația școlilor, în toamnă, când un al șaptelea val de COVID-19 ar putea veni. Ce spun autoritățile

Suntem în valul șase de COVID-19, iar un al șaptelea val ar putea veni în toamnă. În spitale, situația este tot mai dificilă, iar 633 de copii sunt internați. Iată ce spune Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, despre următorul val de infecții, dar și despre situația școlilor.

Un al șaptelea val de COVID-19 ar putea veni în toamnă. Ce ne așteaptă, conform ministrului Alexandru Rafila

În ultima săptămână, 149 de oameni au murit infectaţi cu noul coronavirus, aproape de trei ori mai mult decât cu o săptămână în urmă. Luni, bilanțul era următorul: peste 5.000 de cazuri în 24 de ore și aproape 4.200 de pacienți internați, dintre care 633 sunt copii.

„5202 cazuri înregistrate în ultimele 24 de ore. Menţinem acelaşi procent de 20% de persoane care se reinfectează într-un interval de timp mai mare de 90 de zile. În ceea ce priveşte gradul de ocupare al secţiilor de spital – al paturilor alocate infecţiilor cu noul coronavirus – am ajuns la un procent de 17,18 la sută, iar la terapie intensivă sunt internate 263 de persoane, reprezentând un procent de 14,69 la sută. Creşterea este mai rapidă la numărul de persoane internate, puţin mai lentă la cazurile internate în secţiile de terapie intensivă, ceea ce indică mai degrabă o severitate mai redusă a tulpinilor circulante”, a spus ministrul Alexandru Rafila.

Odată cu înregistrarea unui salt al numărului de cazuri, apare şi o creştere a numărului de decese, a mai spus Rafila. O încetinire și o stabilizarea ar putea exista la jumătatea lunii august, dar în toamnă ne putem aștepta la valul șapte.

„E posibil și un val 7, dar nu vreau să speriem lumea, n-are niciun fel e rost. Trebuie să fim echilibrați. Important este să nu avem victime sau să fie cât mai puține”, a menționat ministrul sănătății.

Situația școlilor, în toamnă, când un al șaptelea val de COVID-19 ar putea veni: „Ministrul Educației nu e dispus să ia măsuri care să pună în pericol învățământul și dezvoltarea copiilor”

Alexandru Rafila a vorbit și despre programul școlilor începând din toamnă, în contextul noului val de Covid.

„Este așteptarea noastră, ca autorități de sănătate publică. Sigur, aici lucrăm îndeaproape cu Ministerul Educației, e normal să fie așa. Este bine că la conducerea Ministerului Educației este un om care a înțeles acest lucru și care nu este dispus să ia măsuri care să pună în pericol, cum vă spuneam, nu numai învățământul, ci și dezvoltarea copiilor. Mai mult, schimbarea modului de control, dacă vreți, sau de monitorizare a evoluției pandemiei, de la număr de cazuri, zone roșii, galbene, verzi și așa mai departe. Monitorizarea strictă a numărului de paturi ocupate, evaluarea capacității sistemului de a oferi asistență medicală a dus la o schimbare radicală inclusiv în acest domeniu”.

„Dacă produci efectul dorit și dacă consecințele introducerii unor restricții nu sunt dramatice pentru populația dintr-o țară sau pentru o grupă de populație, gândiți-vă la închiderea prelungită a școlilor. Nu e o acuză, ci o chestie de asumare. Eu cred că a fost o dramă pentru copiii din această țară, pentru că nu numai că nu au putut să dobândească cunoștințele necesare, dar ei au fost foarte mult afectați emoțional, dezvoltarea lor fizică și psihică a fost afectată și lucrul ăsta o să-l vedem în timp. Nimeni nu am auzit în să aibă o discuție, măcar o asumare a unor decizii care, sigur, la momentul acela poate au fost considerate potrivite, dar viața și exemplele din alte țări au demonstrat că n-au fost cele mai bune decizii. N-am auzit această discuție și asta nu e o scuză. Eu cred că e o chestie de responsabilitate și de asumare și trebuie să fie o chestie naturală atunci când suntem în poziția de a decide pentru viețile concetățenilor noștri”, a mai spus ministrul la Antena3.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: