Redactia.ro
Home » Homepage » FOTO Ultima călătorie a Reginei Elisabeta a II-a: cortegiul funerar a părăsit Castelul Balmoral și va ajunge în Londra, ca destinație finală

FOTO Ultima călătorie a Reginei Elisabeta a II-a: cortegiul funerar a părăsit Castelul Balmoral și va ajunge în Londra, ca destinație finală

GALERIE FOTO (14) Ultima călătorie a Reginei Elisabeta a II-a: cortegiul funerar a părăsit Castelul Balmoral și va ajunge în Scoția

Sicriul cu trupul neînsufleţit al Reginei Elisabeta a ll-a este transferat astăzi de la Castelul Balmoral, unde suverana a murit, la Edinburgh, capitala Scoției, iar mai apoi în Londra, unde va fi înmormântată. Iată întreaga desfășurare care va avea loc cu prilejul acestui eveniment tragic, care a marcat lumea.

Ultima călătorie a Reginei Elisabeta a II-a: cortegiul funerar a părăsit Castelul Balmoral și va ajunge în Londra, ca destinație finală

Sunt primele imagini, sfâșietoare, cu sicriul în care este trupul neînsuflețit al Reginei Elisabeta a II-a. Este ultimul drum al Reginei Elisabeta a II-a, iar plecarea este chiar din Balmoral, locul cel mai drag al Reginei unde și-a petrecut verile împreună cu familia ei iubită și apropiații.

Sursa foto: captură Digi24
Sursa foto: captură Digi24
Sursa foto: captură BBC

Din ce este făcut sicriul în care a fost depus trupul Reginei Elisabeta a II-a. Ce flori au fost așezate deasupra

Trupul cu rămășițele Reginei Elisabeta a II-a a fost depus într-un sicriu de stejar, așezat pe un dric. Sicriul este acoperit cu drapelul regal al Scoţiei, care a fost folosit de generații de monarhi scoțieni, iar deasupra a fost așezată o coroană de flori.

Coroana este alcătuită din flori de pe domeniul Balmoral, cu câteva dintre florile preferate ale Reginei, inclusiv floarea de mazăre dulce, dar și Dalii, Brumărele și muguri de conifere. Există, totodată, și o legătură emoționantă cu regretatul soț al Reginei, Ducele de Edinburgh, au relatat jurnaliștii britanici.

Mai exact, când Prințul Philip a fost înmormântat, în aprilie 2021, coroana de flori de deasupra sicriului său a fost compusă din flori selectate de Regina Elisabeta a II-a, inclusiv cele de mazăre dulce. Aceste flori sunt asociate cu plecările și despărțirile, așa că sunt potrivite pentru momentul în care Regina a părăsit pentru ultima dată domeniul său de la Balmoral.

Foto: AP
Foto: AP 

După un drum de aproximativ 6 ore şi după ce va trece prin mai multe localităţi scoţiene, cortegiul funerar urmează să ajungă la Edinburgh, capitala Scoţiei.

Sursa foto: captură Digi24
Sicriu Regina Elisabeta a II-a
Imagine de sus cu sicriul în care e trupul neînsuflețit al Reginei Elisabeta a II-a. Foto: captură BBC
Foto: captură BBC
Oameni care așteaptă să vadă sicriul în localitatea Ballater. Foto: Reuters

În Edinburgh, oamenii deja se adună ca să aducă omagii Reginei Elisabeta a II-a. Autoritățile se asigură, totodată, că totul va decurge ca la carte.

Foto: AFP
Foto: BBC. Mulțimi de oameni, adunate în fața Palatului Buckingham din Londra

Cum se vor desfășura următoarele zile, până la înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a

Sicriul este transferat duminică de la Castelul Balmoral, unde suverana a murit, la Edinburgh, în Scoția, înainte de a fi transportat cu avionul la Londra pentru funeraliile de stat.

Cortegiul a părăsit astăzi Castelul Balmoral, unde Regina a murit joi, 8 septembrie 2022.

La 14:00, cortegiul funerar ar uma să sosească în Dundee, de unde, la ora locală 16.00, va pleca spre Edinburgh, urmând un traseu pe lângă parlamentul scoţian.

De acolo, sicriul va fi dus în Palatul Holyroodhouse, unde va rămâne peste noapte.

Luni după-amiază, va fi dus la Catedrala St Giles, însoţit de membri ai Familiei Regale. Va avea loc o slujbă şi sicriul va rămâne 24 de ore, pentru ca oamenii să-şi poată aduce omagiul.

A doua zi, Prinţesa Anne va însoţi sicriul mamei sale în timp ce acesta este dus la Londra. Sicriul Reginei va fi dus de la Aeroportul Edinburgh la Palatul Buckingham,

Miercuri după-amiază, va fi dus la Westminster Hall, iar de joi, înainte de înmormântare, timp de patru zile, britanicii îşi vor putea lua rămas bun de la Regină.

Funeraliile de stat ale Reginei vor avea loc luni, 19 septembrie, la Westminster Abbey. Biserica istorică este locul unde sunt încoronaţi regii şi reginele Marii Britanii şi unde regina Elisabeta a II-a s-a căsătorit cu prinţul Philip în 1947.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: