Cât de mare a frustrarea când pâinea pe care ai cumpărat-o de la supermarket, dar pe care n-ai apucat s-o mănânci, s-a întîrit deja? Probabil, foarte mare.
Din fericire, exitsă un truc care te ajută să menţii acest aliment proaspăt.
Pune pâinea într-un coş de pâine!
Pentru a păstra pâinea proaspătă mai mult timp pune-o într-un coș pentru pâine, iar alături de ea pune jumătate de cartof, un măr și puțină sare. Acestea îi vor menține proprietățile și va fi proaspătă pentru mai mult timp.
Un alt truc folosit în panificație este legat de sare. Sarea este un absorbant puternic. Așezată lângă pâine în dulap, sarea elimină excesul de umiditate și ucide germenii.
Cum păstrezi legumele proaspete?
Roșiile, castraveții sau morcovii își pot recăpăta prospețimea dacă le vei pune în apă rece cu sare. Lasă-le acolo câteva ore, apoi doar clătește-le.
De asemenea, țelina se păstrează cel mai bine în folie de aluminiu. Dacă o vei depozita așa va fi proaspătă chiar și după o lună. La fel poți proceda și cu broccoli.
Există un truc şi în privinţa bananenlor: dacă încep să-şi schimbe culoarea și vrei să le mai păstrezi câteva zile, trebuie să le înfășori capetele cu folie alimentară. Pentru a preveni apariția mucegaiului la fructele de pădure, clătește-le într-un litru de apă cu 100 de ml de oțet.