Redactia.ro
Home » Știri » Ce se întâmplă cu pâinea românilor de zi cu zi? O filă de istorie, întoarsă odată cu dispariția acestei fabrici de panificație 

Ce se întâmplă cu pâinea românilor de zi cu zi? O filă de istorie, întoarsă odată cu dispariția acestei fabrici de panificație 

Ce se întâmplă cu pâinea românilor de zi cu zi? O filă de istorie, întoarsă odată cu dispariția acestei fabrici de panificație 

Ce se întâmplă cu pâinea românilor de zi cu zi? O filă de istorie, întoarsă odată cu dispariția acestei fabrici de panificație . Iată detaliile!

O filă de istorie, întoarsă odată cu dispariția Vel Pitar

Unul dintre cel mai bine cotat producător român de panificație, Vel Pitar, a fost vândut pentru aproximativ 200 de milioane de euro.

Astfel, cel mai mare producător de pâine din România, controlat de fondul de investiții Broadhurst Investments, dispare, deoarece a fost cumpărat de grupul mexican Bimbo, unul dintre cele mai mari din întreaga lume în indusdtria de panificație, au transmis pentru Profit.ro surse apropiate tranzacției.

Ce se întâmplă cu pâinea românilor de zi cu zi?

Pâinea Vel Pitar este preferata românilor și asta nu o spunem noi, ci specialiștii! În urma unui studiu realizat pentru Progresiv de către compania de cercetare iSense Solutions, Vel Pitar este consumat de majoritatea românilor, 44%, fiind urmată de: Pâine Boierească (29%), French Toast (20%), Boromir (20%), Grâu Întreg (13%), Dobrogea (12%), Tastino (12%), Deplina (12%), Chef Gourmand (10%), Savoria (7%), Vita (5%).

„Acțiunile societății Vel Pitar SA au fost vândute către grupo Bimbo. Vel Pitar este o companie deținută de investitori americani (NCH Capital), dar construită și condusă de o echipă exclusiv românească, pe un parcurs de peste 24 de ani. Este cel mai mare producător de pâine și produse de panificație din România, dar mai mult decât a fi un producător de pâine, Vel Pitar este o companie inovatoare”, au transmis reprezentanții NCH, potrivit sursei citate.

Românii nu vor mai cumpăra pâinea de zi cu zi de la producătorul român, dar asta nu înseamnă cu grupul mexican Bimbo nu va continua producția de panificație. Astfel, ne putem aștepta la mici modificări din partea noului patronat.

Vel Pitar, pe mâna mexicanilor

„Grupul mexican Bimbo, pe piață din 1943, este unul dintre cele mai importante la nivel global, cu operațiuni în 33 de state din America, Europa, Asia și Africa și 197 de brutării, având afaceri anuale de circa 15 miliarde dolari.

În Europa mai este prezent în Spania, Franța, Italia, Portugalia, Marea Britanie, Rusia, Elveția și Ucraina”, conform sursei citate.

Sursa foto: impactpress.ro

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: