Redactia.ro
Home » Știri » Ce să faci cu pâinea uscată, ca să n-o arunci

Ce să faci cu pâinea uscată, ca să n-o arunci

Ce să faci cu pâinea uscată, ca să n-o arunci

Iată câteva idei de pus în practică cu pâinea uscată pe care o ai acasă, ca să nu o arunci la gunoi. Sunt mai multe modalități prin care ea îți poate fi de folos.

Ce să faci cu pâinea uscată, ca să n-o arunci

Ideal ar fi să consumăm pâinea cât mai proaspătă și pe toată, fără să ne mai rămână, dacă tot dăm banii pe ea sau pe ingredientele cu care o face (asta dacă o preparăm în casă). Totuși, în situația în care mai rămâne și s-a întărit, nu este recomandat să o aruncăm deoarece o putem „recicla” și folosi în alte moduri. Ce poți face cu pâinea uscată?

Pesmet de casă

Nimic nu se aruncă, totul se transformă. Pesmetul de casă se poate face cu coajă cu tot (așa este recomandat), dar dacă doriți un pesmet foarte fin, atunci se poate da la o parte coaja pâinii și se lasă doar miezul. După ce le-ați scos din cuptor și s-au răcit, bucățile de pâine sunt date apoi printr-un blender sau robot de bucătărie.

Crutoane de casă, cu diverse arome

Evident, tăiați pâinea în bucățele. Apoi, într-o tigaie se pune puțin unt la topit, se adaugă usturoi curățat și zdrobit și se lasă să se rumenească, după care se scoate. Se adaugă sare. În momentul în care se adaugă crutoanele, se amestecă repede bine de tot, astfel încât untul să se absoarbă pe toate părțile și apoi se scot, rumenite, într-un vas rezistent la căldură. Crutoanele sunt delicioase în supele cremă și nu numai.

Mai poți pregăti, totodată, și chiftele de casă cu pâine uscată.

Ingrediente

  • 400 g paine
  • 250 ml lapte
  • 2 oua
  • 100 g cascaval
  • 5 bucati usturoi
  • sare
  • piper
  • boia de ardei
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare

Se rupe pâinea în bucăți, iar peste ele se toarnă laptele. După ce au absorbit laptele, se dau prin mașina de tocat carne. Peste pâine se adaugă ouăle, cașcavalul ras, usturoiul zdrobit, sarea, piperul, boiaua de ardei, se omogenizează și, cu mâinile umezite, se formează chifteluțele care se prăjesc în ulei. La final se scot pe hârtie absorbantă și se lasă la răcit, conform Spynews.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: