Redactia.ro
Home » Știri » Dana Rogoz suferă de trombofilie în sarcină. Actrița face injecții zilnic

Dana Rogoz suferă de trombofilie în sarcină. Actrița face injecții zilnic

GALERIE FOTO (6) Dana Rogoz suferă de trombofilie în sarcină. Face injecții zilnic

Dana Rogoz suferă de trombofilie în sarcină. Actrița a făcut un control de rutină în Sri Lanka. Actrița a postat pe blogul ei detalii despre primul control al sarcinii, dar și despre controlul de rutină din Sri Lanka.

Dana Rogoz suferă de trombofilie în sarcină. Actrița face injecții zilnic

Actrița Dana Rogoz se află în vacanță în Sri Lanka, alături de familie.Frumoasa brunetă este însărcinată în cinci luni cu cel de-al doilea copil. Aflată în vacanță alături de familie, vedeta își ține la curent fanii cu tot ce se întâmplă în această perioadă în viața ei. Într-o postare pe blogul ei, actrița a povestit despre primul control al sarcinii,din vacanța în Sri Lanka.

Actrița a menționat în mesajul postat pe Instagram că suferă de trombofilie ereditară, și este nevoită să facă injecții cu heparină zilnic. La prima sarcină, Dana Rogoz declarase că suferă de trombofilie ereditară și a făcut injecții cu anticoagulant aproape toată sarcina pentru ca bebelușul să fie bine.

Femeile de aici fac foarte rar ecografii in sarcina, pentru ca sunt prea scumpe pentru ele. Asa ca ii surpinde putin cerinta mea de a avea un scan de control, neavand nicio alta problema. In schimb, partea cu “trombofilie ereditara” si “tratament cu clexane” il impresioneaza de-a dreptul pe medic. Luandu-ma dupa onomatopee, nu mai intalnise gravida care sa isi faca zilnic injectii cu heparina„, scrie actrita pe blogul ei.

Ce înseamnă trombofilia ereditară?

Trombofilia ereditară este o condiție în care sângele are o tendință crescută de a se coagula în vase. La persoanele care suferă de trombofilie, coagularea poată să apară fără lezarea vreunui vas, și se formează astfel, cheaguri de sânge care vor bloca curgerea sângelui.

Tromboza venoasă profundă este diagnosticată la ecografie și este tratată cu anti-coagulare. Trombofilia poate fi ereditară sau dobândită, și apare mai târziu ca rezultat al altor problemelor medicale.

Potrivit specialiștilor, multe dintre femeie gravide care au trombofilie nu vor avea complicații în sarcină, dar cu toate acestea, reprezintă un risc special pentru mamă și copil. Comparativ cu femeile care nu suferă de această boală, femeia gravidă va avea un risc mai mare de a face tromboză venoasă profundă sau anumite complicații ale sarcinii.
Sarcina, prin ea însăşi, predispune la formarea de trombi la nivelul vaselor.

În mod normal în sarcină, procesul de coagulare a sângelui este modificat, limitându-se astfel pierderea de sânge din timpul travaliului şi al naşterii. De asemenea, studiile sugerează că cel puţin 50% din femeile gravide care dezvoltă o tromboză venoasă profundă complicată cu un un trombembolism pulmonar, o principală cauză de deces matern, suferă de trombofilie.

Citeste si:Un nou incident în trafic: și-a parcat bolidul aproape de linia de tramvai şi a blocat circulaţia

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: