Redactia.ro
Home » Coronavirus » În Italia, la fiecare 2 minute și jumătate, o persoană moare din cauza COVID-19

În Italia, la fiecare 2 minute și jumătate, o persoană moare din cauza COVID-19

GALERIE FOTO (2) În Italia, la fiecare 2 minute și jumătate, o persoană moare din cauza COVID-19

Italia se confruntă cu cel mai negru bilanț de până acum. Vineri, 627 de persoane au murit în Italia din cauza COVID-19. Specialiștii spun că în acest moment, la fiecare două minute și jumătate, un cetățean din Italia moare din cauza coronavirusului.

Din păcate, ritmul deceselor din Italia a explodat în ultimele două zile, situația fiind extrem de gravă în regiunea nordică, Lombardia. La aproape o lună de la izbucnirea pandemiei, în peninsulă au fost raportate 637 de decese în doar 24 de ore. În total, numărul morților din cauza COVID-19 a depășit 4000.

Din păcate, vești triste din Italia, sâmbătă seară. +793 de decese in ultimele 24 de ore (dintre care 546 în Lombardia). Italia înregistrează și 4821 de cazuri noi. Total decese: 4825. Total cazuri: 53.578. Total videcati: 6072

 

Georgiana Baciu, o româncă stabilită în Italia a povestit, pentru DIGI24, cât de dramatică este situația în Italia.

„În fiecare seară, la ora 18 suntem cu sufletul la gură atunci când se anunță ultimele date.

 

Săptămâna trecută, am auzit de 20 – 30 de persoane decedate, ni s-a făcut pielea de găină, acum situația este mult dramatică. Auzind aceste cuvinte – urgențe, catastrofe – suntem fără cuvinte.

Dacă se avertiza că vârful epidemiei la Milano va fi în aceste zile, acum, vârful va fi peste 2 – 3 săptămâni. Încă sunt persoane care fac jogging, care se duc la supermarket. Vom avea mult de așteptat până să ajungem la o situație normală, nu pentru a ne întoarce la viața pe care o aveam acum o lună.

Ne sperie situația din spitale, sunt pacienți care decedează în timpul zborurilor cu elicopterele militare”, spune românca.

9 din 10 pacienți din Lombardia mor înainte de ajunge la terapie intensivă

Ambulanțele nu fac față numărului uriaș de solicitari și ajung chiar și după 7 ore de la apel. De aceea, mulți dintre infectați nu mai au nicio șansă la viață. În aceste condiții, mierul Giuseppe Conte a anunțat măsuri drastice. Italienii nu mai au voie în parcuri sau grădini publice, locuri de joacă sau de recreere în aer liber. Italienii nu mai au voie să se îndepărteze la mai mult de 200 de metri de casă. La supermarket merge doar un membru al familiei.

13 medici au murit luptând împotriva coronavirusului. Sunt infectați 2.829 de medici şi asistenţi

Sâmbătă dimineață au fost confirmați încă 5 medici decedați din cauza coronavirusului, bilanțul ajung la 13 cadre medicale morți din cauza COVID-19. Informațiile oficiale din Italia arată că 2.829 de angajaţi din sănătate au fost infectaţi.

In Italia s-au înregistrat 47.021 de cazuri, iar vineri a fost înregistrat cel mai mare număr de morţi: 627 de persoane şi-au pierdut viaţa din cauza COVID-19. 5.129 de oameni s-au vindecat şi au fost externaţi.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: