Redactia.ro
Home » Știri » Ce se va întâmpla cu pensiile și salariile? Explicațiile ministrului de finanțe, Florin Cîțu

Ce se va întâmpla cu pensiile și salariile? Explicațiile ministrului de finanțe, Florin Cîțu

Salarii si pensii

Ministrul Finanțelor a evitat să spună dacă pensiile și alocațiile vor suferi creșteri în această perioadă. Potrivit acestuia, în acest moment nu există un proiect care prevede aceste schimbări.

Se vor taia din pensii și salarii?

Florin Cîțu a precizat luni, că nu există un proiect referitor la creșterile de pensii și alocații programate pentru a doua parte a anului sau dacă se recurge din nou la o scădere a salariilor bugetarilor.

Ministrul Finanțelor a precizat că actuala criză de sănătate produsă de coronavirus va avea repercusiuni.

Înseamnă presiune pe buget și da, va trebui să luăm câteva decizii importante în ceea ce privește cheltuielile pentru tot anul. Nu pot să vă spun acum care sunt acele categorii de cheltuieli, pentru că analiza este în curs”, a declarat ministrul Florin Cîțu.

Totodată, ministrul finanțelor a menționat că este necesară o reevaluare a întregului buget pe tot anul. Conform acestuia, se va renunța la cheltuielile neesențiale de anul acsta pentru a reduce din presiuna asupra bugetului, dar pe de altă parte, susține ministrul finanțelor, trebuie amânate o parte din cheltuieli pentru anul viitor.

Restructurarea bugetarilor

Întrebat dacă va avea loc o restructurare a bugetarilor, acesta a subliniat că nu se va întâmpla acest lucru.

Nu, am spus că, în acest moment, nu există în lucru la Ministerul Finanțelor Publice așa ceva. Deci, nu, nu ne uităm la așa ceva. Ne uităm la cheltuieli, e adevărat, dar în ceea ce privește aparatul bugetar, știți foarte bine, acest guvern a început cu 16 ministere în loc de 27, fiecare minister și-a făcut o reorganizare, eu am terminat reorganizarea ANAF, urmează și reorganizarea Ministerului Finanțelor Publice, digitalizarea”.

Cu toate acestea, Florin Cîțu a declarat că există buget pentru pensii și salarii, iar românii își vor primi banii la timp.

În legătură cu șomajul tehnic, ministrul a declarat că a suplimentat bugetul cu cel puțin 7 miliarde pentru a asigura fondurile.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: