Redactia.ro
Home » Știri » Toate restricțiile care vizează activități economice vor fi ridicate în luna iulie, spune premierul Ludovic Orban

Toate restricțiile care vizează activități economice vor fi ridicate în luna iulie, spune premierul Ludovic Orban

Toate restricțiile care vizează activități economice vor fi ridicate în luna iulie, spune premierul Ludovic Orban

Măsurile de relaxare a restricțiilor vor începe de pe data de 15 mai, iar cel mai probabil acestea vor fi ridicate aproape în totalitate la începutul sau la jumătatea lunii iulie, a anunțat premierul Ludovic Orban joi, în cadrul unei vizite la Uzina Ford de la Craiova.

Astfel, întrebat când va avea loc, de fapt, ridicarea tuturor restricțiilor prim-ministrul a declarat că acest lucru va avea loc foarte curând, dar sunt mari șanse să aibă loc în luna iulie, fie la început, fie în prima partea acesteia.

”În cel mai scurt timp posibil. Că va fi la 1 iulie, la 15 iulie…vom elimina toate restricţiile care vizează activitățile economice. Probabil că vor mai rămâne foarte puţine”, a explicat premierul, la Craiova.

Când se ridică restricțiile complet

Obiectivul principal al acestor măsuri de relaxare, luate în condițiile în care numărul de cazuri este în scădere și riscul de infectare al populației este unul scăzut, este de a reactiva economia. Aceasta a avut mult de suferit din cauza pandemiei de coronavirus, pentru că multe companii și-au închis activitatea, fie au suspendat-o, iar mulți angajați au fost dați afară pentru că patronii nu mai aveau cum să îi plătească.

Economia, extrem de afectată

Premierul Ludovic Orban a declarat că economia nu trebuie numai repornită, ci reclădită, fiind extrem de afectată de criza sanitară, scrie News.ro. 

”Ca atare, obiectivul nostru este nu numai să repornească economia, ci să contribuim printr-un program economic extrem de serios la o reclădire a economiei, la dezvoltarea de noi companii, la dezvoltarea în dmenii unde există oportunitatel, la fructificarea tuturor situaţiilor inclusiv pe piaţa europeană şi pieţele internaţionale pentru a putea dezbolta domeniile de actvitate ăn care România poate fi competitivă”, a mai declarat Orban.

După data de 15 mai, președintele Klaus Iohannis a anunțat că se va renunța la starea de urgență și țara noastră va trece, în schimb, la starea de alertă. Toate restricțiile vor fi ridicate gradual, iar potrivit declarațiilor de joi ale premierului, luna iulie va fi cea în care vom scăpa de aproape toate.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: