Redactia.ro
Home » Știri » Nelu Tătaru, mesaj pentru toți românii: „Ține foarte mult de noi dacă vom avea o relaxare”

Nelu Tătaru, mesaj pentru toți românii: „Ține foarte mult de noi dacă vom avea o relaxare”

Mesajul lui Nelu Tătaru

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru le-a atras atenția joi, tuturor românilor referitor la minivacanța de 1 Mai, de Ziua Muncii. Conform acestuia, relaxarea măsurilor după 15 mai depinde doar de atitudinea cetățenilor români.

Ce trebuie să facă românii în minivacanța de 1 Mai

Nelu Tătaru, a precizat în urma unei vizite desfășurate la Botoșani, că multă lume se plimbă pe străzi, ceea ce înseamnă că oamenii nu mai țin cont de restricțiile impuse de autorități.

Ministrul a menționat că weekend-ul ce vine va fi unul de foc pentru că poate da peste cap sau nu situația în care se află unele focare din România. Având în vedere că de sărbătorile pascale, românii au înțeles gravitatea situației și au decis să rămână la casele lor, Nelu Tătaru este de părere că în această săptămână sunt preconizare 10.000-12.000 de cazuri de îmbolnăvire.

De asemenea, după 15 mai, autoritățile se așteaptă la o scădere a numărului de cazuri.

„Rămâne 1, 2 şi 3 mai, având în vedere ce am putut vedea ca şi migrare populaţională. Dacă la fel, avem o linişte de 1, 2 şi 3 mai, rămâne ca în următoarele două săptămâni, până pe 15, să vedem o scădere a numărului de cazuri, o scădere a numărului de decese şi o scădere a numărului de cazuri care sunt internate în terapie intensivă. Dacă se petrece acest lucru, putem gândi după 15 mai nişte măsuri ca să ridice nişte restricţii”

Botoșani, noul focar de infecții

Potrivit datelor oferite de către Direcția de Sănătate Publică, în Botoșan, 456 de persoane au fost testate pozitiv cu coronavirus, dintre care 120 au fost declarate vindecate, iar 29 de persoane infectate cu coronavirus au murit.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a fost în vizită la Spitalul Județean de Urgență Mavromati și a declarat că există riscul ca Botoșani să devină o a doua Suceava, din cauza numărului mare de îmbolnăviri în rândul cadrelor medicale.

„Avem un management nou, avem un director la DSP nou, avem 225 de pacienţi, 125 sunt cadre medicale în acest moment în spital. Rămâne ca refacerea circuitelor, refacerea mentalităţii, ca să zic aşa, precum şi a încrederii personalului medical să facă ca acest focar care devenise Botoşaniul să îl putem controla şi, în acelaşi timp, să vedem că tot ceea ce înseamnă partea de Nord şi Nord-Est – de aici plec la Suceava – îşi revine”, a declarat Nelu Tătaru, ministrul Sănătății.
Acesta a specificat că situația de la Spitalul Mavromati poate fi controlată prin creșterea încrederii în rândul cadrelor medicale.

În urmă cu câteva zile, managerul Spitalului de Urgență din Botoșani  și șeful Direcției de Sănătate Publică au fost suspendați din funcții.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: