Redactia.ro
Home » Știri » Armata a preluat conducerea Spitalului Județean de Urgență Suceava

Armata a preluat conducerea Spitalului Județean de Urgență Suceava

Spitalul Județean de Urgență din Suceava

Managementul medical și operațional al Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava a fost preluat de o echipă formată din patru ofițeri ai Armatei Române începând cu 2 aprilie, transmite Ministerul Apărării Naționale într-un comunicat.

Echipa de conducere a Spitalului Județean de Urgență din Suceava este formată din col. medic Daniel Ionuţ Derioiu – manager, lt-col. medic Dinu Chioralia – director medical, lt-col. Cristian Mihoci – ofiţer de stat major şi mr. Bebi Lupaşcu – ofiţer de logistic.

De asemenea, Ministerul Apărării Naţionale va pune la dispoziţia spitalului din Suceava patru izolete produse în România din cele 15 achiziţionate de minister, precum şi 10.000 de comprimate de cloramină, echivalentul a 50 de tone de dezinfectant de suprafețe pe bază de clor.

Noul coordonator al activitatii din spital, generalul-maior in rezerva Ionel Oprea, care este si secretar de stat in Ministerul Sanatatii, a declarat vineri ca spitalul are suficiente echipamente de protectie, însă o parte din personalul medical refuza sa le poarte.

„In mod paradoxal, o parte din cadrele medicale refuzau sa poarte aceste echipamente, iar aceasta este una din explicatiile pentru care aici sunt atat de multi medici si asistenti infectati cu COVID-19.

Chiar va rog sa ma citati cu aceasta declaratie. Dar acest comportament se va schimba si oamenii au inteles ca trebuie sa poarte echipamentele de protectie”, a declarat generalul-maior Ionel Oprea, conform Monitorul de Suceava.

Personalul medical va fi testat, iar cei sanatosi nu vor mai avea voie sa plece acasa. Ei vor fi cazati in campusul universitatii din Suceava. Vor avea reguli clare de respectat, a anuntat generalul-maior Ionel Oprea. De exemplu, la iesirea din tura, nimeni nu paraseste spitalul fara sa faca un dus in containere speciale aduse de armata.

Un detașament de 70 de militari din cadrul Batalionului 202 Apărare CBRN (Intervenție la Dezastre) „General Gheorghe Teleman” va avea, începând de vineri, misiuni de decontaminare și dezinfectare a spitalului și împrejurimilor, dar și a căilor rutiere, se mai arată în comunicatul transmis vineri pe site-ul Ministerului.

Pacienții care nu au COVID-19, transferați la Iași

Toți pacienții care nu au coronavirus de la Spitalul de Urgență Suceava vor fi transferați la Spitalul Clinic Militar de Urgență „Dr. Iacob Czihac” din Iași, „pe fondul imposibilității acordării asistenței medicale destinate populației, ca urmare a instituirii carantinei în respectiva unitate medicală”.

Formaţiunea medicală ROL 2 din incinta Institutului Ana Aslan a devenit operaţională medical, iar, începând cu data de 6 aprilie, aceasta va fi încadrată cu echipa medicală de bază. La Sistemul Medical Modular de Intervenţie şi Tratament din Constanţa se derulează în continuare procedurile de operaţionalizare medicală, acesta fiind în acest moment operaţional din punct de vedere administrativ.

De asemenea, toate spitalele din subordinea MApN produc biocide pentru uzul unităților militare din zona lor de responsabilitate, iar medici militari epidemiologi oferă sprijin specialiștilor de la Direcțiile de Sănătate Publică.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: