Redactia.ro
Home » Știri » Cum arată spitalul ridicat de Armată pentru tratarea bolnavilor de coronavirus FOTO

Cum arată spitalul ridicat de Armată pentru tratarea bolnavilor de coronavirus FOTO

spital

Spitalul mobil ridicat de Armată pentru tratarea cazurilor uşoare şi medii de coronavirus va funcționa în incinta Institutului Național de Gerontologie și Geriatrie „Ana Aslan” din Otopeni. Montarea celor 38 de stâlpi, precum şi a tuturor instalaţiilor electrice, a durat cinci zile.

Construcția Spitalului Militar Mobil ROL 2 a început săptămâna trecută. Primarul General al Capitalei Gabriela Firea Da anunțat că s-a finalizat și construirea sistemului de iluminat. Din punct de vedere medical, unitatea medicală ROL 2 va fi funcțional după instalarea aparaturii medicale și parcurgerea etapelor de autorizare și acreditare, informează MApN, potrivit digi24.ro.

Totodată, în garnizoanele din țară, instituțiile medicale militare funcționează la capacitate maximă, potrivit unui comunicat de presă transmis de Ministerul Apărării Naţionale.

Va trata cazurile ușoare

Luni, 23 martie, s-au adus în ţară cu ajutorul a două aeronave ale Forțelor Aeriene echipamente de protecție medicală din Germania (cu o aeronavă C-130 Hercules) și Turcia (cu o aeronavă C-27 J Spartan).

Conform informațiilor furnizate de Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență, Spitalul Militar ROL 2 va fi folosit pentru trierea și tratarea cazurilor ușoare de infecții cu COVID-19. Acesta va avea unități de triaj, laborator, radiologie, zone de sterilizare și pentru decontaminare. În spitalul mobil pot fi tratați, la nevoie, până la 100 de pacienți infectați cu COVID-19.

Etichete: