Redactia.ro
Home » Știri » România construiește un spital mobil în 5 zile: se ocupa de cazurile ușoare și medii de coronavirus

România construiește un spital mobil în 5 zile: se ocupa de cazurile ușoare și medii de coronavirus

armata face spital 5 zile

MapN a demarat pregătirile pentru construirea unui spital mobil în plină criză de coronavirus. Autoritățile au anunțat că se dorește ca în cinci zile spitalul ROL II să fie funcțional pentru a trata cazurile ușoare și medii de coronavirus.

Ministerul Apărării Naționale construiește un spital în 5 zile

Autoritățile române au decis să ia exemplul chinezilor de a amenaja o nouă unitate spitalicească în timp record. Potrivit unui comunicat emis, Ministerul Apărării Naționale a demarat deja pregătirile pentru ridicarea și echiparea unei formațiuni medicale, numite ROL 2, în incinta Institutului Național de Gerontologie și Geriatrie „Ana Aslan” din Otopeni.

Prima etapă va consta în pregătirea terenului pentru a se monta containerele și echipamentele medicale. „Ulterior, vor fi desfășurate activitățile de instalare a tuturor elementelor componente ale structurii medicale și racordarea la utilități. Formațiunea medicală ROL 2 va avea în compunere corturi medicale și containere – care cuprind, printre altele, unități de triaj, laborator, radiologie, sterilizare, zonă de decontaminare – structura urmând să devină operațională, din punct de vedere administrativ, în circa 5 zile de la începerea lucrărilor de instalare, iar din punct de vedere medical, după parcurgerea etapelor de autorizare și acreditare. Formațiunea medicală va funcționa ca o entitate medicală adaptată patologiei infecţioase pentru tratarea cazurilor uşoare și medii de infectare cu COVID-19”, precizează MApN, conform Digi24.

Formațiunea medicală a mai servit drept secție externă pentru combaterea virusului Ebola

Reprezentanții MapN au anunțat că acestă formațiune medicală de nivel ROL 2 a mai fost activ și-n trecut, în capacitate de secție externă de boli infețioase la combaterea virusului Ebola. De asemenea, această formațiune medical a luat parte la exercițiile NATO „Saber Guardian 19” și „Vigorous Warrior 19” – acesta din urmă fiind cel mai amplu exercițiu organizat de Alianța Nord-Atlantică și desfășurat în România.

MapN spune că are forte să intervină oricând în această luptă cu coronavirusul. „Ministerul Apărării Naţionale continuă să sprijine autoritățile centrale și locale în acţiuni destinate limitării răspândirii virusului COVID-19, conform planurilor de cooperare. De asemenea, MApN are pregătite forțe și mijloace gata sa intervină în orice moment, dar, suplimentar, are și personal și mijloace tehnice menținute în rezerva acțională”, se mai arată în comunicat.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: