Redactia.ro
Home » Știri » Specialiștii din China avertizează: oamenii care au această boală sunt mai afectați de coronavirus

Specialiștii din China avertizează: oamenii care au această boală sunt mai afectați de coronavirus

du bin coronavirus wuhan

Până acum, specialiștii s-au pronunțat în privința fumătorilor și a persoanelor vârstnice, cu boli cronice, ca fiind cei predispuși la complicații în cazul infectării cu covid-19. Un alt studiu, realizat de o echipă de medici din Wuhan, scoate la iveală ca mai există un factor de risc asociat complicațiilor în caz de coronavirus.

Ce boala favorizează apariția complicațiilor la infectarea cu Covid-19

Potrivit medicului Du Bin, șeful Secției de Terapie Intensivă a Spitalului Peking Union, din 170 de pacienți care au decedat în ianuarie, jumătate sufereau și de hipertensiune. „Chiar dacă nu există un cercetare publicată la acest moment, am observat că tensiunea arterială crescută a fost un factor major de risc implicat în agravarea stării de sănătate a pacienţilor diagnosticaţi cu COVID-19”, a declarat medicul pentru Bloomberg.

El îi îndrumă pe toți colegii de breaslă să nu ezite să apeleze la tehnici de ventilație invasive, precum traheostomia, dacă pacienții prezintă insuficiență respiratorie.

Medicul Du Bin spune că medicamentele nu sunt suficiente

Același medic din Wuhan mai spune și că în cazul unor pacienți aflați în stare severă, medicamentația s-a dovedit a fi ineficientă.

Experienţa anterioară cu SARS, de acum 17 ani, ne-a demonstrat că majoritatea pacienţilor se pot vindeca fără niciun fel de tratament antiviral. Cred că nici în cazul COVID-19 nu se pune problema unui medicament-minune. Trebuie să se concentrăm toate eforturile asupra pacienţilor critici, cu afecţiuni preexistente, care prezintă cel mai mare risc de complicaţii, şi să facem totul pentru a-i ţine în viaţă”, adaugă specialistul.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: