Redactia.ro
Home » Știri » SCENARIUL 2 de coronavirus. Restricții mult mai dure impuse de autorități

SCENARIUL 2 de coronavirus. Restricții mult mai dure impuse de autorități

coronavirus

De la pacientul 26, confirmat aseară (marți, n.r.), România se află în scenariul doi de intervenție. Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne și coordonator al Departamentului pentru Situații de Urgență, și Nelu Tătaru, secretar de stat în Ministerul Sănătății, au anunțat măsuri mai restrictive impuse în urma ședinței Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență.

Conform unei hotărâri adoptate astăzi, în România se interzic până pe 31 martie activitățile culturale, religioase, științifice și de divertisment cu peste 100 de persone. De asemenea, muzeele vor fi închise până la finalul lunii.

Măsuri sunt necesare în condițiile în care s-a observarea intrarea în faza în care virusul se răspândește în plan local, după ce, inițial, cazurile confirmate erau înregistrate în rândul persoanelor întoarse din țările în care epidemia s-a extins, în special Italia. Un vârf al epidemiei este așteptat în perioada Paștelui.

Pentru prevenirea răspândirii locale a coronavirusului, Raed Arafat a anunțat că persoanele care nu recunosc la intrarea în țară că se întorc dintr-o zonă de risc vor fi amendate cu 4.000 de euro, potrivit Mediafax.

De asemenea, secretarul de stat a anunţat suspendarea pentru o perioadă de 6 luni a distribuţiei în afara teritoriului României a medicamentelor si a tuturor produselor sanitare care au legatură cu prevenirea, diagnosticarea și tratamentul pentru COVID-19.

Fiul Marei Bănică, în clasă cu fiica femeii infectate cu coronavirus. Reacția dură

„La propunerea Ministerului Sănătății, Comitetul National pentru Situații Speciale de Urgență a dispus emiterea unui ordin ce cuprinde suspendarea temporară, pentru o perioadă de 6 luni, a distribuției, în afara teritoriului României, a medicamentelor, dispozitivelor medicale și materialelor sanitare esențiale în prevenția și tratarea afecțiunilor asociate infecției cu COVID-19”, potrivit unui comunicat al Comitetului National pentru Situații Speciale de Urgență.

Această măsură face parte din planul de acțiune al MS ce are are în vedere asigurarea cu stocuri adecvate și continue de medicamente, dispozitive medicale și materiale sanitare esențiale în această situație.

Lista va fi stabilită împreună cu experții din comisiile de specialitate ale ministerului, avându-se în vedere în mod special, medicamente precum: antivirale, antiinflamatorii, antibiotice, antitermicele, atifungice, anestezice, sedative, precum și alte medicamente considerate necesare în tratarea cazurilor de COVID-19 și a complicațiilor acestora.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: