Redactia.ro
Home » Știri » Calendar ortodox 31 mai 2020. Cinstirea unui sfânt supus unor chinuri greu de imaginat pentru credința lui în Dumnezeu

Calendar ortodox 31 mai 2020. Cinstirea unui sfânt supus unor chinuri greu de imaginat pentru credința lui în Dumnezeu

Pomenirea Sfântului Mucenic Ermie

Calendar ortodox 31 mai 2020. La această dată toți credincioșii îl sărbătoresc pe Sfântul Mucenic Ermie. Tot astăzi, sunt cinstiți și cei cinci Sfinţii Mucenici din Ascalon și Sfinţii Mucenici Eusebie şi Haralambie.

Viața Sfântului Mucenic Ermie, pedepsit pentru credința sa în Hristos

Sfântul a fost soldat în armata împăratului Antonin. Pentru că în acea perioadă se cunoaștea faptul că toți creștinii sunt prigoniți, el a avut misiunea de a găsi un astfel de om, pe nume Sebastian.

A încercat cu vorba bună să îl îndemne să renunțare la aceste fapte strigătoare la cer, dar atunci l-a atacat pe Sfânt și l-a băgat într-un cuptor încins. Desigur că sfântul nu a fost atins de flăcări, așa că Sebastian a încercat din nou să îl ucidă și l-a aruncat în ulei încins.

I-au dat să bea fiere și oțet, iar apoi i-au scos ochii și l-au spânzurat cu capul în jos. Nici toate acestea nu l-au făcut să moară, el fiind ajutat de Hristos.

Apoi- s-a ordonat să fie jupuit de viu, dar el tot îl lăuda pe Iisus.

Într-un final, Sebastian l-a ucis pe sfânt tăindu-i capul. Așa Sfântul Mucenic Ermie a primit cununa muceniciei.

Troparul Sfântului Mucenic Ermie

Glasul al 4-lea

Mucenicul Tău, Doamne, Ermie, întru nevoinţa sa, cununa nesctricăciunii a dobândit de la Tine, Dumnezeul nostru; că având puterea Ta, pe chinuitori a învins; zdrobit-a şi ale demonilor neputincioase îndrăzniri. Pentru rugăciunile lui, mântuieşte sufletele noastre, Hristoase Dumnezeule.

Condacul Sfântului Mucenic Ermie

Plinind rânduiala cea pentru noi, şi pe cele de pe pământ unindu-le cu cele cereşti, Te-ai înălţat în mărire, Hristoase Dumnezeul nostru, de unde nicidecum nu Te-ai despărţit, ci ai rămas nedepărtat, zicând celor ce Te iubesc pe Tine: Eu sunt cu voi şi nimeni împotriva voastră.

Chinuindu-te cu osârdie pentru Hristos, întru bătrâneţile cele vitejeşti, ţi-ai câştigat bărbăţie mucenice Ermie şi călcând cugetul cel rău al celor fără de lege, ai rămas nevătămat de adăpările cele cu otravă, strigând: Dumnezeu este cu mine şi nimeni împotriva mea.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: