Redactia.ro
Home » Stil de viață » Inedit » El este primul om care a murit într-un accident auto. Când s-a întâmplat asta

El este primul om care a murit într-un accident auto. Când s-a întâmplat asta

GALERIE FOTO (2) mary ward

Mary Ward este primul om care a murit într-un accident auto. Se întâmpla pe 31 august 1869, în Marea Britanie. Nici măcar nu se afla la volan. Femeia stătea pe locul din dreapta al unui automobil experimental nou-nouț.

Aceasta a devenit prima persoană care a murit într-un accident de mașină. Teribilul accident s-a produs în comitatul Offaly din Irlanda.

Mary Ward se afla într-o mașină cu aburi experimentală

Mary Ward călătorea împreună cu soțul ei, căpitanul Henry Ward. În mașină se mai aflau cei doi băieți ai lor, Charles și Richard, dar și tutorele acestora, Richard Biggs. Nu este clar însă cine se afla la volan, dar datele arată că circulau cu o viteză de aproximativ 6 kilometri pe oră.

Când șoferul a încercat să ia o curbă strâmtă, strada Cumberland, lângă Parsonstown, mașina s-a zdruncinat. Virajul a făcut-o pe Mary să se dezechilibreze și să cadă de pe bancheta din față, iar vehiculul a trecut peste ea. Femeia a fost ucisă pe loc.

A doua zi, pe 1 septembrie 1869 a avut loc o anchetă la Castelul Birr. După ce au ascultat mărturiile doctorului Woods și ale altor martori, membrii juriului au dat verdictul: moarte accidentală. Nimeni nu a fost tras la răspundere pentru moartea ei. Ulterior, vehiculul cu aburi a fost dezmembrat, așa cum se proceda la acea vreme cu mașinile implicate în accidente.

Mary Ward a fost un om de știință remarcabil

Mary Ward avea 42 de ani când a murit în accidentul de mașină. Era astronom, microscopist, autor și artist irlandez. Era una dintre cele trei femei (împreună cu Mary Somerville și Regina Victoria) ale căror nume se aflau pe lista de corespondență a Societății Regale de Astronomie.

Britanica nu a fost însă recunoscută pentru realizările sale în domeniul științei. Aceasta este ținută minte astăzi drept prima persoană din lume care a murit într-un accident auto.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: