Redactia.ro
Home » Știri » Cod Rutier. Cum mai poți circula cu mașina, după ce ți-a fost suspendat permisul

Cod Rutier. Cum mai poți circula cu mașina, după ce ți-a fost suspendat permisul

Permis suspendat

În România, șoferii care încalcă legea se pot alege destul de ușor cu permisul de conducere suspendat.În acest caz, poți primi o dovadă cu care mai poți circula pentru 15 zile, dar depinde de infracțiunea pe care ai comis-o. Acesta nu este cazul, însă, dar ai fost prins beat la volan, fiind una dintre infracțiunile pentru care dovada de 15 zile nu se mai aplică.

Ce trebuie să știi dacă ți-a fost suspendat permisul

Alte cazuri în care permisul de conducere poate fi suspendat, uneori chiar și pentru 90 de zile, sunt cele în care șoferii au apăsat prea tare pedala de accelarație, sau dacă acesta a mers cu o mașină care nu este înregistrată.

Dacă acesta a fost și cazul tău, atunci trebuie să știi că polițistul care ți-a luat permisul este obligat să îți dea o dovadă înlocuitoare a acestuia.

Dovada este valabilă pentru 15 zile, iar apoi șoferul în cauză trebuie să se conformeze legislației actuale și să rămână pieton, pentru numărul de zile care i-au fost impuse prin lege.

Există și cazul în care polițistul poate elibera o dovadă, dar potrivit acesteia nu mai poți circula cu mașina din acel moment înainte. Această dovadă se numește fără drept de circulație și înseamnă că din momentul în care ai primit-o începe deja suspendarea permisului tău și nu mai poți face altceva decât să chemi un taxi sau să mergi pe jos.

Cum mai poți circula cu mașina după ce ți-a fost suspendat permisul

Unii oameni apelează la o ocolire a legii și încearcă să conducă chiar și atunci când permisul le-a fost deja suspendat.

Ei contestă în instanță procesul verbal, lucru care înseamnă suspendarea pedepsei ăe toată perioada procesului. Apoi, poți lua un certificat de grefă, pe care să îl duci la poliție și să dovedești că ai contestat procesul verbal.

Polițiștii înscriu suspendarea în sistem și îți înmânează permisul. Apoi, trebuie să te faci că uiți să duci certificatul la poliție.

Această metodă este la marginea legii și dacă ești prins de un alt control, riști să ți se facă dosar penal.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: