Redactia.ro
Home » Știri » Cod Rutier. Cum poți circula legal, chiar dacă ai permisul suspendat

Cod Rutier. Cum poți circula legal, chiar dacă ai permisul suspendat

GALERIE FOTO (2) cum poti circula fara permis de conducere

Oamenii legii pot confisca permisele de conducere dacă au oprit cetățeni care au încălcat anumite reguli rutiere, dacă adună 15 puncte de penalizare în ultimul an sau dacă sunt implicați în accidente cu victime.

Dar există și unele situații în care, șoferii pot circula și cu permisul suspendat.

Când suspendă oamenii legii permisul de conducere?

În momentul în care șoferii încalcă anumite reguli de circulație sau dacă adună 15 puncte de penalizare în ultimul an sau dacă suntr implicați în accidente cu victime, oamenii legii acționează și le suspendă permisul de conducere.

Însă, există și situații în care șoferii, deși au permisul de conducere suspendat pot circula cu mașina.

Conform Inspectorarului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud, în cazul în care un șofer acumulează din nou 15 puncte de penalizare în următoarele 12 luni de la data expirării ultimei suspendări, polițiștii îi suspendă permisul de conducere timp de două luni.

În cazul în care persoana în cauză comite infracțiuni la regimul rutier, sau dacă este implicat într-un accident de circulație din care a rezultat decesul sau rănirea unei persoane, după ce a încălcat o regulă de circulație, oamenii legii îi va suspenda carnetul de conducere pentru 90 de zile.

Persoana care rămâne fără permis 90 de zile este obligată să susțină din nou sala, adică testul de verificare a cunoașterii regulilor de circulație, în caz contrar, perioada de suspendare se prelungește cu încă 30 de zile.

Când poți conduce fără permisul de conducere?

Există o situație în care persoana care rămâne fără permisul de conducere va putea conduce în continuare. Așadar, este vorba despre situația în care șoferul se simte nedreptățit și contestă procesul verbal de constatare a contravențiilor.

Acest lucru se poate face printr-o plângere, care trebuie depusă în termen de 15 zile, la judecătoria în a cărei rază de competență a fost constatată fapta.

În cazul în care instanța nu este de acord cu plângerea depusă de persoana în cauză și menține procesul verbal realizat de către polițist, șoferul trebuie să se prezinte la Serviciul Rutier și să predea permisul de conducere în cel mult 15 zile de la pronunțare.

De asemenea, în cazul în care permisul a fost luat pentru o perioadă de 60 sau 90 de zile, șoferul poate beneficia de o reducere de 30 zile a suspendării dacă a fost admis la testul de verificare a cunoașterii regulilor de circulație.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: