Redactia.ro
Home » Știri » Examenele pentru permisul de conducere vor fi reluate. Ce se va întâmpla cu dosarele care au expirat în perioada stării de urgență

Examenele pentru permisul de conducere vor fi reluate. Ce se va întâmpla cu dosarele care au expirat în perioada stării de urgență

Examenele pentru permisul de conducere

DRPCIV a anunțat că examinările pentru obținerea permisului auto se vor relua treptat, pentru a respecta măsurile de siguranță în contextul pandemiei de coronavirus. De asemenea, a fost elaborat un program pentru candidații a căror dosare de școlarizare le-au expirat.

Când vor fi reluate examenele pentru permisul de conducere

Potrivit unui comunicat transmis de Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor, programarea candidaților a căror dosare au expirat se va face din oficiu, pe cât posibil cu respectarea ordinii de programare anterioare, efectuate de serviciile publice comunitare regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor, cu informarea acestora.

De asemenea, activitate de examinarea la proba practică pentru permis de conducere va fi reluată începând cu data de 02.06.2020, iar încheierea acestei activități să fie demarată examinarea practică pentru candidații aflați în cea de-a doua situație.

Reluarea activităților de examinare la proba teoretică ca începe pe 15.06.2020/22.06.2020, în funcție de numărul de candidați examinați și capacitatea de preluare a Serviciilor publice comunitare.

Ce măsuri trebuie respectate în timpul activităților de examinare la proba practică

Pentru desfășurarea în condiții sigure, a examenelor la proba practică, participanții trebuie să respecte următoarele măsuri de protecțiee:

  • Utilizarea măștilor de protecție – atât pentru candidați cât și pentru examinatori;
  • Scanarea temperaturii corporale și interzicerea susținerii examenului în situația în care aceasta depășește 37,2 grade Celsius;
  • Respectarea distanțării persoanelor aflate la locul de întâlnire comunicat pentru susținerea probei practice a examenului pentru obținerea permisului de conducere, de cel puțin 1,5 m;
  • Evitarea prezentării la locul de întâlnire a candidaților cu însoțitori (prieteni, rude, etc). Accesul va fi permis doar candidatului și instructorului auto.

Potrivit DRPCIV, valabilitatea documentelor transmise de serviciile publice comunitare regim permise de conducere și înamtriculare a vehiculelor se va menține pe întreaga perioadă a stării de alertă, și pentru o perioadă de 90 de zile, de la data încetării acestei stări.  

“În același context și pentru aceeași perioadă, se menține și valabilitatea documentelor necesare operațiunilor de înmatriculare/transcriere sau preschimbare a permisului de conducere obținute de către solicitanți de la alte entități”, mai precizează DRPCIV.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini