Redactia.ro
Home » Știri » Anunț pentru cei care posedă permis de conducere!

Anunț pentru cei care posedă permis de conducere!

Veste bombă pentru toţi şoferii de peste 31 de ani. Anunțul a fost făcut pentru cei care posedă permis de conducere!

Anunț pentru cei care posedă permis de conducere! Conform  unor statistici, șoferul tânăr la volanul unei mașini puternice, este implicat în cele mai multe accidente rutiere din România. 

Anunț pentru cei care posedă permis de conducere!

Statisticile au arătat că șoferii cu vârsta de până la 25 de ani care conduc mașină cu o capacitate cilindrică de peste 2,5 litri, sunt, cei care provoacă cele mai multe accidente.

Șoferii cu vârste de până la 25 de ani, care conduc mașini cu o capacitate cilindrică cuprinsă între 2 și 5 litri se află pe locul doi. Aici, frecvența este de 10,75%. Așadar, în medie un șofer din nouă produce un accident.

Pe ultimul loc se află, nu cei mai tineri șoferi, și participanții la trafic cu vârste cuprinse între 26 și 30 de ani, care conduc mașini cu o capacitate cilindrică cuprinsă între 2 și 2,5 litri.

Cod rutier 2020. Care sunt principalele modificări ce îi afectează pe şoferii români

Punctul de amendă a ajuns să coste la începutul anului 2020 să coste cu câțiva zeci de lei mai mult față de anul 2019. În perioada 1 și 8 ianuarie 2020, punctul de amendă a crescut de la 145 de lei, la suma de 223 lei. Așadar, din prima lună a acestui an, oamenii legii au dat amenzi mult mai mari șoferilor care au încălcat prevederile codului rutier. Iar după această schimbare, de la 9 ianuarie o altă lege a intrat în vigoare. .

Acum, punctul de amendă care reprezintă 10% din salariul minim brut pe țară, a fost plafonat la 145 lei începând cu data de 9 ianuarie 2020, conform OUG/2020.

Până pe 31 decembrie 2020, șoferii români sunt nevoiți să achite următoarele sancțiuni, prevăzute de Codul Rutier pe clase.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: